Polonya’da uzun süreli kalmak isteyen, çalışan ya da okuyan Avrupa vatandaşları olabilir. Mesela Almanya’da yaşayan birçok Türk’ün Almanya vatandaşlığının da olduğunu biliyoruz. Peki bununla ilgili Resmi prosüdür nedir?

Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden vatandaşlığı olan bireyler, Polonya’da yabancılar şubesine bununla ilgili müracaatta bulunurlar. Daha sonra bir-iki fotokopi işleminden sonra, ufak bir ücret edeyerek(ciddi küçük mevlalar), oturum iznini alırlar.

Kaç yıllık oturum izni verilir?
Şimdiye kadar 5 yıllık gördük.
Avrupa vatandaşlarına genelde hemen 5 yıllık oturum izni verebiliyorlar. Belki ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyordur. Ancak çok sanmıyoruz. Siz yine yabancılar şubesine sorun isterseniz. Alınan bu oturum izni ile çalışabilirler, okuyabilirler.

Polonyadan Forum ile sorularınızı istediğiniz gibi bize iletebilirsiniz. Polonyadan Twitter hesabını takip etmeyi de ihmal etmeyin!