İçeriğe geç

Nowy Swiat’ı görmelisiniz!

Nowy Swiat, Türkçe’de ‘Yeni Dünya’ demektir. Varşova’nın en güzel ve tarihi caddesi diyebiliriz. Varşova’ya uğrayan herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiği özel bir caddedir. Tarihi ve modernliği birleştiren güzel bir noktadır, Nowy Swiat.

Caddenin başına geldiğinizde göreceksiniz, sonu görünmeyen bir cadde. İnsanlar gidişli gelişli akıyor. Bazıları patenli, bazıları bisikletli. Bir de yürüyüş yapan binlerce insan. İnsanın yürüyesi geliyor bu caddede.

Cadde üzerinde Çin, İtalyan, Amerikan, Türk restoranları ve kafelerini görebilirsiniz. İster Sushi yiyebilir, ister Starbucks’ta bir fincan kahve içebilirsiniz. İster Subway’de vejeteryan birşeyler yiyebilir, ister Coffeeheaven’da sıcak bir çay içebilirsiniz. Onlarca restoran, kafe, bar ve açık hava kafeleri size bekliyor.

Nowy Swiat caddesi üzerinde birkaç müze ve kilise görmek de mümkün. Ancak gündüz saatleri ziyarete açık genelde. Nowy Swiat ise, akşam saatlerinde çok iyi oluyor.

Bu arada, cadde bitmeden önce, ortalarında, bir KFC göreceksiniz. Onun yakınlarında nargile kafe bulmak da mümkün. Bu da ara not olmuş olsun. 😉

Caddenin sonuna geldiğinizde, hemen sağınıza dönün. Varşova Ulusal Stadyumu’nu göreceksiniz. Rengarenk, ışıl ışıl staydum, size bakıyor. Nehrin diğer tarafında kalan stadyumu uzaktan izlemek de heyecan verici.

Biraz daha ilerlediğinizde Stare Miasto dediğimiz Eski Şehir bölgesine geçiyorsunuz. Yol üzerinde dondurmacılar ve tatlıcılar görebilirsiniz. Sonrası ise bildiğimiz Stare Miasto. O bölgeyi de #staremiasto etiketi altında bulabilirsiniz.

Nowy Swiat’a Nasıl Gidilir?
Tabi ki birçok yolu var.
Tramvay ile merkezden(Centrum) 9 ve 7 numara ile caddenin girişine kadar gelebiliyorsunuz. Sola döndüğünüz zaman, caddenin başlangıcını göreceksiniz.

Otobüs ile de Wilanow tarafından 180 numara, Ursynow tarafından 195 numara, Chopin Havalimanı tarafından 175 numara ve merkez(Centrum) tarafından 128 numara ile Nowy Swiat’a gidebilirsiniz.

Taksi ile gitmek isteyenler için, FOKSAL ya da NOWY SWIAT demeniz yeterli. Foksal, o caddedeki ünlü otobüs duraklarından biridir aynı zamanda.

Polonya’nın yeni dünyası Nowy Swiat’a mutlaka gitmelisiniz.

Ayrıca Polonya hakkında her türlü paylaşımınızı Polonyadan Forum’da bekliyoruz.

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir