İçeriğe geç

Ekşi Sözlük ve Polonya -2-

Ekşi Sözlük ve Polonya 1 sayfasında Ekşi Sözlük altında güzel ülkemiz Polonya hakkında paylaşılan içeriklerin birinci bölümünü yayınlamıştık. Şimdi sizlerle ikinci bölümü paylaşıyoruz. Polonya hakkında düşünülen ve akla gelenleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu iletileri paylaşıyor olmamız hepsinin ‘doğru’ olduğu anlamına gelmiyor. Ancak çoğunlukla doğruya yakın içerikleri seçmeye çalıştık, sizler için.

Evet, paylaşımlara baş-lı-yo-ruz!

Herhangi bir dini bayramda ülkedeki yaşamı durduran ülkedir. Polonya’dayken eğer dini bir bayramın yaklaştığını duyarsanız o gün için yiyecek stoklamanız gerekmektedir.

Sanıldığının aksine, Doğu Avrupa’nın en zengin ülkesidir Polonya.

Diğer Avrupalı insanlar Avrupa’nın köyü derlermiş yani pek beğenmezlermiş Polonya’yı ve insanlarını. Aklımda hep ‘Avrupa’nın köyü’ imajı ile gittiğim ve kaldığım 1 ay boyunca bu sıfatı kesinlikle hak etmediğini düşündüğüm bir ülkeydi Polonya. Şehirlerini bırakın köyleri bile çok düzenli, tanıştığım tüm insanlar yardımsever ve güler yüzlüydü.

33 metre yüksekliğinde dev bir Hz. İsa heykeli dikmişler. Dünyanın en yükseğiymiş. Başında altın kaplama bir taç bulunuyor ve adı ‘Kral İsa’ anlamına gelen “Pomnik Chrystusa Króla”.

Erasmus ile gidilebilecek en uygun ülkelerden birisidir. Zira bir öğrenci için Polonya, diğer önemli Avrupa ülkelerinden daha hesaplıdır. Bu yüzden tercih edilebilir.

Toplam sınır uzunluğu 2,888 km’dir.

23 Ekim 2011 Van depremi sonrasında Türkiye’ye yardım teklifinde bulunan ilk ülkelerden birisi olmuştur.

Sıklıkla dünyanın ünlü sinemacılarını festivallerinde konuk eden ülke Polonya.

Daha önce bir kez bulunduğum, güzel insanların güzel ülkesi Polonya.

İtalya’dan sonra Erasmus ile en çok gidilen ülke Polonya.

 

Böylece Ekşi Sözlük’te Polonya ile ilgili yazılan ve sizlerle paylaşmak istediğimiz içeriklerin sonuna gelmiş olduk. Yine her yönden Polonya ile ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir