İçeriğe geç

Kültür Başkentimiz: Krakow

Kraków /’krakuf/, (Türkçe yazımıyla Krakov, Almanca Krakau, İngilizce Cracow) Polonya’nın en eski ve en büyük üç şehrinden biridir. 2004 nüfusuna göre 780.000 (yakın topluluklarla birlikte 1,4 milyon) kişi yaşamaktadır. Tarihî şehir, Vistül Irmağı‘nın Wawel Tepesi‘nin ayağında Küçük Polonya’nın (Małopolska) güneyinde kalmaktadır. Küçük Polonya Voyvodası (Województwo małopolskie)’nın da 1999’dan beri başkentidir. Eskiden Kraków Voyvodası’nın başkentiydi.

Bildiğiniz gibi Polonya Rehber sayfamız içinde şehir şehir rehber çıkarmaya ve sizlere her şehirle ilgili bilinmesi gereken temel bilgileri sunuyoruz. Bunun haricinde önemli şehirlerimizi bu şekilde detaylı anlatmaya gayret edeceğiz.

Kraków, geleneksel olarak ülkenin bilim, kültür ve sanat merkezi olmuştur. Polonya eski krallarının oturdukları, eski başkent olması ve birçok tarihi sahneye tanık olmasından dolayı Polonya’nın kalbi olarak da söz edilmektedir. Yerli ve uluslararası turizm yoluyla yılda yedi milyon turisti ağırlamaktadır.

Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Sukiennice (Kumaş Pazarı), bu kentte yer almaktadır. Krakow ‘Değeri En Bilinmeyen Şehir‘ seçilmiştir.

Krakow’a Avrupa’nın birçok ülkesinden direkt uçuş bulunmaktadır. Türkiye’den gelmek isteyenler, İstanbul’dan Türk Hava Yolları ya da LOT Hava Yolları ile Varşova’ya gidebilirsiniz. Varşova’dan da tren ya da otobüs ile(tren tavsiyemizdir) Krakow’a geçebilirsiniz. Ya da Pegasus ile İstanbul’dan Berlin’e gidebilir, sonrasında Berlin’den kolaylıkla uçak ile Krakow’a aktarmalı bir şekilde geçmiş olursunuz.

Krakow ile ilgili detaylı içeriklere #Krakow etiketimiz ile erişebilirsiniz.

Fotolarla Krakow:

[cincopa AAIAGBLJqJi0]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir