Vize varken oturum iznine ihtiyaç var mı?

Soru: Polonya’da kalış vizeniz varken oturum iznini ihtiyaç var mı?

Diyelim ki 5 aylık ulusal kalış vizeniz(D tipi) var. Eğer Polonya’da 5 aydan fazla kalmayacaksanız, oturum izni almanıza gerek yoktur!Lakin, yine de bulunduğunuz belediyeye gidip ‘ikametgah(meldune)’ kaydı yapabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yerde kısa süreliğine kalıyorsanız, bu da sorun olmayacaktır. 5 aydan fazla kalmak istiyorsanız, vizenizin bitiş süresine 45-46 gün öncesinde oturum izni için başvuru yapmanız gerekmektedir.

Oturum izni hakkında detaylı bilgi için: http://www.polonyadan.com/tag/oturum-izni/

Sorularla Polonya, devam ediyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir