Vize varken oturum iznine ihtiyaç var mı?

Soru: Polonya’da kalış vizeniz varken oturum iznini ihtiyaç var mı?

Diyelim ki 5 aylık ulusal kalış vizeniz(D tipi) var. Eğer Polonya’da 5 aydan fazla kalmayacaksanız, oturum izni almanıza gerek yoktur!Lakin, yine de bulunduğunuz belediyeye gidip ‘ikametgah(meldune)’ kaydı yapabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz yerde kısa süreliğine kalıyorsanız, bu da sorun olmayacaktır. 5 aydan fazla kalmak istiyorsanız, vizenizin bitiş süresine 45-46 gün öncesinde oturum izni için başvuru yapmanız gerekmektedir.

Oturum izni hakkında detaylı bilgi için: http://www.polonyadan.com/tag/oturum-izni/

Sorularla Polonya, devam ediyor!

Murat

About Murat

Polonyadan.Com Kurucusu ve Yöneticisi olan Said Murat, Polonya'da Üniversite okuduğu ilk yıllarda kurduğu bu platformu, hala ekibiyle yönetmeye devam etmektedir.

View all posts by Murat →

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir