İçeriğe geç

Başbakan Erdoğan ve Heyeti, Polonya Ziyaretini Tamamladılar!

İsveç, Finlandiya ve Polonya’yı kapsayan heyet gezisinden sonra Başbakan Erdoğan bugün Polonya’dan ayrıldı.

İsveç’teki ziyaretlerini tamamladıktan sonra 7 Kasım Perşembe günü Polonya’nın Başkenti Varşova’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Varşova Büyükelçimiz Yusuf Ziya Özcan karşıladı.

7 Kasım akşamı Legia Warszawa ile karşılaşan Trabzonspor’u Varşova’da Pepsi Arena Stadyumunda isleyen Erdoğan, 2-0’lık galibiyetin sonunda soyunma odalarına giderek Trabzonspor oyuncularını tebrik etti.

Screen Shot 2013-11-08 at 11.46.23 PM
Başbakan Erdoğan, Trabzonsporlu Oyuncuları Karşılaşma Sonrası Tebrik Etti.

Daha sonra 8 Kasım’da da görüşmeler dur durak bilmedi. Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Başbakanlıkta görüşen Erdoğan daha sonra Basına konuştu: “AB üyeliği konusunda Polonya’yı hep yanımızda gördük. Desteğini hiçbir zaman bizden esirgemediler ve bu desteklerini sürekli olarak devam ettirdiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ve Meclis (Sejm) Başkanı Ewa Kopacz ile de görüşen Erdoğan, daha sonra kaldığı otele geri döndü. Bu arada Başbakanın kaldığı otelde Polonya Türkiye İş Forumu(Poland-Turkey Business Forum) yapıldı.

Polonyadan.Com Ekibi olarak anlık olarak Facebook ve Twitter hesaplarımızdan paylaşımlarda bulunduğumuz Polonya Türkiye İş Forumu’na katılım yoğundu. TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın konuşmaları hem Türk hem de Polonyalı yatırımcıları etkiledi.

Zafer Çağlayan Polonya-Türkiye İş Forumu'ndaki Konuşmasını Yapmak Üzere Otele Geldiğinde Gazeteci Fatih Altaylı da Oradaydı..
Zafer Çağlayan Polonya-Türkiye İş Forumu’ndaki Konuşmasını Yapmak Üzere Otele Geldiğinde Gazeteci Fatih Altaylı da Oradaydı..

İstiklal Marşı ve Mehter Marşı ile karşılama…

Polonya Türkiye İşbirliği Konseyi’nin organizasyonu çerçevesinde bir araya gelen Türkiye Polonya Sanat Grubu, Başbakan Erdoğan için İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Polonya Milli Marşı’nı da okuyan koro, daha sonra “Ceddin Dede” mehter marşını söyledi. Başbakan Erdoğan ve heyetteki bakanlar da koroya eşlik etti.

Koronun çalışmalarını organize eden Polonya Türkiye İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin de Polonya’nın 1924’te Lozan Anlaşması’ndan bir gün önce Türkiye’nin bağımsızlığını tanıyan ilk Avrupa ülkesi olduğunu hatırlatarak, diplomatik ilişkilerde 600’üncü yıl için etkinlikler planlıyoruz. Bu koro Türkiye’ye gidecek, şehirlerimizi dolaşıp konser verecek” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı karşlayan koro, İstiklal Marşı ve Mehter Marşı ile bizleri gururlandırdı.
Başbakan Erdoğan’ı karşlayan koro, İstiklal Marşı ve Mehter Marşı ile bizleri gururlandırdı.

Ayrıca ziyareti sırasında Büyükelçimiz Yusuf Ziya Özcan’ın eşliğinde, eşi Emine Hanım ile birlikte Varşova’da Meçhul Asker Anıtını da ziyaret eden Erdoğan, askerleri selamladı ve anıta çelenk bıraktı.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Hanım ve Varşova Büyükelçimiz Sayın Yusuf Ziya Özcan ile birlikte, Meçhul Asker Anıtı'nda..
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Hanım ve Varşova Büyükelçimiz Sayın Yusuf Ziya Özcan ile birlikte, Meçhul Asker Anıtı’nda..

Varşova’ya onlarca işadamı ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan’ın yanında birçok ünlü isim de vardı. Gazeteciler arasında Fatih Altaylı, Yiğit Bulut ve Ekrem Dumanlı dikkat çeken isimler arasındaydılar. Ayrıca Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan da heyetteydi.

9 Kasım Cumartesi günü de normal şartlarda Polonya’da olacak olan Başbakan, programını iptal etti ve 8 Kasım’da 3 Avrupa ülkesini ziyaret ettikten sonra Türkiye’ye dönmüş oldu.

#Polonya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir