İçeriğe geç

600.yıl Dolayısyla Polonya’yı çok daha iyi tanıma fırsatımız oldu!!

2014 yılını geride bırakırken, bu yılın bizler açısından önemli bir yeri vardı. Bu sene itibariyle Türkiye-Polonya diplomatik ilişkilerinin 600.yılı her iki ülkede de kutlandı. Her iki ülkenin aralarındaki uzun dostluğuna rağmen hala birbirlerini iyi tanımayan iki ülke konumundaydı. Ve 2014 yılı geldiğinde iki ülkenin birbirini daha iyi tanıması için çok güzel bir fırsat çıkmıştı.

2014 yılının başında Türkiye-Polonya diplomatik ilişkilerinin 600.yılı etkinlikleri “Eski Dostlar, Yeni Liderler” sloganıyla yürütülmeye başlanmıştı. Bu anlamda her iki ülkenin diplomatik görüşmelerinin yanı sıra kültürel yakınlaşmaların da sağlanması amacıyla yıl boyunca görsel sanatlar, sahne sanatları, gastronomi, tasarım, film, güncel müzik ve klasik müzik alanlarında çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Çok uzun yıllar dostluğumuz olmasına rağmen daha birkaç sene öncesine kadar ülkemizde Polonya’nın kültürü ve insanı hakkında pek fazla birşey bilinmiyordu. 600. yıl kutlamaları kapsamında Türkiye olarak Polonya ve Polonyalı insanları çok daha fazla tanıma fırsatımız oldu.

Kutlamalar kapsamında ülkemizde 19 film gösterimi, 34 tiyatro oyunu, 5 tasarım etkinliği, 23 klasik müzik konseri, 45 caz ve aktüel müzik konseri, 30 görsel sanatlar etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikler toplamda 11 şehire yayılmasına rağmen daha çok İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya şehirlerinde gerçekleştirildi.

11 şehirde, Polonya ve Türkiye´den 44 kültür kurumunun işbirliği ile düzenlenen ve ortalama 800 bin izleyiciye ulaşan yaklaşık 160 etkinlik, 2014 senesinin kültür ve sanat gündeminde önemli yer tuttu.

Yapılan etkinliklere bir göz atalım ne dersiniz?

Yukarıdakilerin dışında daha birçok etkinlik gerçekleştirildi. Yapılan diğer etkinliklere bakmak için ilgili sayfamıza bakabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir