İçeriğe geç

Polonya’da en ünlü kafe ağı hangisi? [İnfografik]

Dünya genelinde popüler kafe ağları bulunmaktadır. Tabi bazı ülkelerde yerel markalar dünya üzerinde popüler olan markalara göre daha fazla popüler olabiliyor. Peki Polonya’da en ünlü kafe ağı hangisi?

ARC Rynek i Opinia araştırmasına göre, Polonya’daki en ünlü kafe ağı sıralamasında bir değişiklik meydana geldi ancak popüler kafe ağı Starbucks liderliğini korumaya devam etti. Geçen sene olduğu gibi 2015 yılında da Polonya’da en ünlü kafe ağı olmayı başardı. En fazla yükselmeyi de Costa Coffee yaşadı.

arcrio-cafemonitor2015-1

Geçtiğimiz yıl ile kıyasladığımızda en fazla yükselmeyi yüzde 12 ile Costa Coffee yaşadı. Geçen sene itibariyle yüzde 20 olan oranını bu sene itibariyle yüzde 32’ye yükseltti.

İkinci olarak en fazla yükselme yaşayan kafe zincirlerinden biri de Tchibo oldu. Geçen sene itibariyle yüzde 12 olan oranını bu sene yüzde 23’e yükseltmiş.

İkinciliği kazanan diğer bir kafe zinciride McCafé oldu. Geçen sene itibariyle yüzde 4 olan oranını bu sene itibariyle yüzde 15’e yükseltmeyi başarmış.

Üçünçü olarak en fazla yükselen diğer bir kafe zinciri de Green Caffé Nero oldu. Geçen sene itibariyle yüzde 1 olan oranını bu sene  yüzde 11’e çıkarmayı başarmış.

Katılımcılar arasında yapılan ankette en yaygın içecek olan kahveyi en fazla nerede içtikleri sorulmuş. Katılımcıların yüzde 70’i ev, yüzde 57’si kafe ağları ve yüzde 55’ide iş yeri olarak belirtmiş.

Kafe ağlarına gitme sebeplerine bakıldığında yüzde 35 oranıyla arkadaşla arasında sohbet için gidildiği belirtilmiş. Ve en yaygın ziyaret saatleri yüzde 46 oranıyla öğleden sonra olarak belirtilmiş.

arcrio-cafemonitor2015-2

Görsel Kaynak (Slider): Mekan.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir