İçeriğe geç

Varşova Belediyesi Hayvanların kullanıldığı Sirkleri yasaklıyor!!

Dünyanın her yerinde en çok tartışılan konulardan biri çok kötü şartlar altında hayvanların eğlence amaçlı olarak sirklerde kullanılmasıdır. Sirklerdeki 1 veya 2 saatlik eğlencelere bakıldığında tek ayağı üzerinde duran filler, alev çemberinden atlayan kaplanlar vs gibi birçok farklı tema görebiliriz.

Sirklerin parlak perdelerinin arkasına geçildiğinde aslında o kullanılan hayvanların çaresizliği görülür. Özellikle hayvanlar için kullanılan acı verici malzemelere bakıldığında kırbaç, dar tasma, ağızlık, elektrik şoku, çelik kancalı sopa ve diğer acı veren aletler maalesef kullanılıyor.

Outdoor_training_area_lie-down_DB

Varşova şehrinde yasaklandı

Daha önce Polonya’nın Wroclaw, Spusk ve diğer şehirlerde sirklerde hayvanların kullanılması yasaklanmıştı ve yasal olarak koruma altına alınmıştı. Benzer bir tutumda Varşova Belediyesi’nden geldi. Varşova (Polonya) Belediye Başkanı Hanna Gronkiewicz-Waltz sirklerde hayvan kullanmanın yasaklanacağını ilân etti.

Belediye Başkanı Gronkiewicz-Waltz şehrin artık eğlence amaçlı terbiye edilmiş hayvanları kullanan sirklerin şehrin sınırlarından girmesine izin vermeyerek bu tür şirketlerin iş yapmasına destek vermeyeceğini belirtti. “İnsan ve hayvanlar arasında iyi ilişkiler kurmanın iyi bir örneğini oluşturmak istiyoruz, insanların eğlensin diye hayvanların kullanılıyor olması sadece Polonya’da değil bütün dünyada büyük tartışmalara sebep oluyor.

Dünyadaki Örnekleri

Bolivya Hükümeti 2009 yılında aldığı bir kararla sirklerde hayvan kullanımını yasakladı. Sadece bununlada kalmadı ve Bolivya Hükümeti ayrıca sirklerde evcil hayvanlarında kullanılmasını yasaklayarak dünyaya iyi bir örnek teşkil etti.

Bolivya’nın haricinde günümüzde Yunanistan, Kosta Rika, Avusturya, Singapur, Finlandiya, Hindistan, Portekiz, Hırvatistan, İsrail, İsveç, Malta, Meksika ve pek çok ülkedeki sirklerde hayvanların kullanılması yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir