İçeriğe geç

Brüksel’de yaralılar arasında Polanyalılar da var!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu sabah  Zaventem Havalimanı’nda 2 patlama ve AB kurumları yakınlarındaki metro istasyonunda 1 tane olmak üzere toplamda 3 saldırı gerçekleştirildi.

İntihar saldırısı sonucu gerçekleşen patlamalarda en az 34 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, son bilgilere göre yaralı sayısının 230 olduğunu, bu kişilerden 130’unun metroda, 100’ünün ise havaalanında yaralandığını bildirdi. Mayeur, ölenlerin ve yaralananların kimlik tespitinin zaman alacağını belirtti.

Saldırıdan sonra AB ülkeleri Belçika için taziye mesajlarını yayınlarken, askeri destek olarakta Belçika’yı destekleyeceğini belirttiler.

3 Polonya vatandaşı yaralananlar arasında

Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada iki Polonya vatandaşının patlamalar sonucu yaralandığını ve hastahaneye kaldırılıp tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Sonrasında ise Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda yaptığı açıklamada, yaralanan iki Polonyalı’nın gümrük görevlileri olduğu belirtildi.

İlk gelen bilgilerde yaralanan sayısı iki olduğu belirtilmişti fakat son açıklamaya göre toplamda üç Polonya vatandaşının yaralandığı belirtildi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda resmi Twitter hesabında, “Brüksel’de terör saldırıları haberleriyle şoke oldum. Terörizme karşı savaş hepimizin ortak sorumluluğudur. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

Brüksel’deki Polonya Konsolosluğu’ndan Bilgilendirme

Brüksel’de bulunan Polonya Konsolosluğu, terör eyleminin gerçekleştirildiği Zaventem Havalimanı’nda olupta, haber alınamayan Polonya vatandaşları için email ve telefon numaralarını bir kez daha duyurdu.

Polonya’daki tüm havalanlarında güvenlik seviyesi yükseltildi

Yapılan terör eyleminden sonra Polonya Hükümeti tarafından bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Zirve sonrasında tüm Avrupa’da olduğu gibi Polonya’daki tüm havaalanlarında güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığı açıklandı.

Zirve sonrasında Polonya Başbakanı Beata Szydło tarafından yapılan açıklamada Polonya’nın şuan içn güvenli bir ülke olduğunu belirtti. Bunun dışında ülke içerisinde de güvenlik seviyesinin arttırıldığını belirtti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan Seyahat uyarısı

Polonya Dışişleri Bakanlığı Brüksel’deki terör saldırılarının ardından bu ülkeye seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.  Aynı zamanda Brüksel’de bulunan Polonya vatandaşları için bir dizi uyarıyı resmi web sitesinden yayınladı.

Saldırıyı IŞID üstlendi

Sputniknews‘in haberine göre IŞİD’e yakın AMAQ ajansı, Brüksel’deki saldırıları IŞİD’in üstlendiğini duyurdu. Haberde, “İslam devleti, salı günü Brüksel’de bir havaalanını ve merkezi bir metro istasyonunu hedef alarak patlayıcılarla bir dizi saldırı düzenledi” denildi.

Resim Kaynak: Sputniknews

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir