İçeriğe geç

Allegro, mobil ödeme çözümü Blik’i kabul etmeye başladı

Polonya’da gittikçe popüler hale gelmeye başlayan mobil ödeme çözümü Blik, Polonya’nın en büyük ve en popüler e-ticaret sitesi Allegro‘da ödeme çözümleri arasında yerini almaya başladı. Bundan böyle kullanıcılar ödeme yapmak istedikleri zaman Blik’i kullanabilecekler.

Allegro Başkanı Przemysław Budkowski yaptığı açıklamada; Blik’in Polonya’daki en büyük bankalar tarafından oluşturulmasından ve müşteriler tarafından tanınmasından dolayı Allegro üzerinde mevcut olmasından memnuniyet duyduklarını belirtiyor.

Polonya e-ticaret pazarının değeri

Polonya’daki e-ticaret pazarının şuan için yaklaşık olarak 36 milyar dolar değerinde olduğu ve büyümeye devam ettiği belirtiliyor. PMR danışmanlık şirketine göre Polonya e-ticaret pazarı 2015 yılına oranla bu yılki toplam değeri 4 milyar zl daha fazla yükselecek. Uzmanlara göre bu yılın ilk yarısında Polonya’da gerçekleşen e-ticaret işlemlerindeki mobil payının yüzde 17’ye ulaşmış olabileceği tahmin ediliyor.

Allegro’ya ait son rakamlar

Allegro ile ilgili olarak şuan için 20 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Aylık olarak ise 14 milyon ziyaretçisi bulunuyor. Platform içerisinde 100 binden fazla büyük, küçük ve orta ölçekli ticari şirket ve distribütör yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir