İçeriğe geç

Polonya fırtınaya teslim oldu: ölü ve yaralılar var!

Polonya’nın birçok şehri, dün akşam fırtınaya teslim oldu. Gece saatlerinde de şiddetli yağışla karşılaşsak da, asıl akşam üstünde biz de Varşova’da oldukça etkilendik. İşin kötüsü, ölü ve yaralıların olduğu haberini aldık.

Perşembe yani dün, gün boyu aşırı bir sıcaklık içinde günü tamamlıyorduk. Artık öyle sıcaktı ki, sonrasında bir yağmur geleceğini de kestiriyorduk. Ancak fazlası oldu, eksiği değil. Şiddetli fırtına çıktı. Ağaçlar savruldu. Devrilen ağaçlar, elektriği kesilen evler, uçuşan çöp konteynırları..




331 bin kişi elektriksiz kaldı!

Fırtınanın etkisiyle devrilen ağaçlar, elektrik trafolarını da etkiledi. Bu sebeple, ülkenin bir kısmı, özellikle (çoğunlukla) Mazowiecki eyaleti ve çevresi, ciddi manada etkilendi. 331 bin kişi de, elektriksiz kaldı!

4300 kez itfaiye arandı!

Dün akşam ve gece boyunca 4300 kez itfaiye arandı, yıldırım düşmesinden ve fırtınadan dolayı yardım istenildiği belirtildi.

1 ölü, 10 yaralı…

Aldığımız son verilere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı.  Polonya Radyosu’nun IAR haber ajansının haberine göre, Varşova’nın bir banliyösü olan Wołomin belediye başkan yardımcısı bir ağaç dalı tarafından ezildikten sonra hayatını kaybetti.



Kaynak: TheNews

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir