İçeriğe geç

Allegro Smart gerçekten akıllıca bir çözüm mü?

Polonya’nın e-ticaret devi Allegro, SMART ismindeki uygulamasını devreye aldı. Biz de inceledik ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya karar verdik. Allegro Smart, gerçekten akıllıca bir uygulama mı?

Tam olarak ne istediğinize göre değişir aslında. Bazıları için çok mantıklıyken, bazen hayal kırıklığına ve alışveriş çılgınlığına da uğrayabiliyorsunuz.

12 ay içinde satın alacağınız 365 ürün için, kargo ve kurye gibi ‘dostawa’ ücretlerini almamak için Amazon Prime tarzında bir uygulama geliştirmişler. İsmi de Allegro Smart oldu. Ama ne yazık ki tam olarak Amazon Prime olarak çalıştığı söylenemez. Belki de o yolda gidip ileride daha profesyonel hizmetler vereceklerdir. Kim bilir.



Minimum limit var!

En az 40 Złoty’lik alışveriş yapmanız gerekiyor. Ancak bu alışverişiniz de, farklı farklı satıcılardan olmamalı. Yani ‘Polonyadan’ diye bir satıcı varsa, o satıcıdan minimum 40 Złoty’lik alışveriş yapmalısınız ki, kargonuz ücretsiz hale gelsin.

İndirimlerden ve özel avantajlardan da bu şekilde yararlanabileceğinizi belirten Allegro, sırf Smart üyelerinin görebildiği bir sayfa da hazırlamış: Smart Okazje

Geri iadeler için de bir çözüm geliştirilmiş. Ancak sadece Allegro’nun şifreli kutu programıyla alışveriş yapanlar için geçerli. Evlere gelen postalardan pek de sorumlu değiller yani. Bu sebeple de Amazon’dan biraz ayrılıyor aslında. Çünkü Amazon’da her şekilde iade yapabiliyorsunuz.

Hem avantajlı hem de gerçekten sinir bozucu yanları olabiliyor, Allegro Smart uygulamasının. Sürekli yüklü miktarlarda alışverişler yapıyorsanız, çok avantajlı olabiliyor. Ama 20 Złoty’lik birşey alayım da kargo ödemeyeyim diye bir durum söz konusu değil. Belki zamanda limiti indirirler.

Fiyattan da bahsetmek gerekirse, 12 aylık versiyon 49 Złoty, 6 aylık versiyon ise 39 Złoty.

Haydi, iyi alışverişler!



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir