İçeriğe geç

Yurt dışından telefon ve teknolojik ürünlere ek vergi!

Yurt dışından getirilen televizyonlar, radyolar, videolar ve set üstü medya kutuları için ek bandrol ücreti düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ticari olmayan amaçlarla yurt dışından cep telefonu getirenden sadece 2020 yılı için 20 euro bandrol ücreti alınacak. Yanında bilgisayar getiren 10 euro bandrol ücreti ödeyecek.

Hatırlayacağınız üzere 2020 IMEI kayıt ücreti zammını sizlere duyurmuştuk. Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili bildirilere göre yurt dışından getirilen bazı ürünler için vergi uygulamaları getirildi. Peki hangi ürünler etkilendi?

Yurt dışından getirilen hangi ürünlere ek vergi uygulanacak

Resmi Gazete’den alınan bilgilere göre bazı kriterlere uyan radyolar, medya oynatıcıları, televizyonlar ve ticari kaygı gütmeyen cep telefonu alışverişleri bu düzenleme kapsamına giriyor.

İlk olarak yurt dışından cep telefonu getiren kişilerin 2020 yılı adına 20 eurobandrol ücreti ödeyeceğini belirtelim. Buna ek olarak dışarıdan bilgisayar getiren kişiler de 10 euro bandrol ücreti ödeyecek.

Listede dikkat çeken bir diğer unsur ise televizyonların sahip olduğu ekran büyüklüğüne göre değişen fiyatlar oldu. Ayrıca radyoların özellikleri de fiyatlara etki eden unsurlar arasında yer alıyor. Set üstü medya kutularından 7 avroalınacağı bildirildi.

Bunun dışında bu listede yer almayan ürünlerden de vergi alınacağı bildirildi. Verilen bilgilere göre listede yer almayan cihazlardan 18 euro ücret alınacak. Yayımlanan bu düzenlemenin dikkat çeken diğer unsurları neler?

İlgili düzenlemenin dolaylı olarak araçları etkilediğini de söyleyelim. Zira taşıtlarda kullanılan multimedya cihazları için 10 euro vergi bedeli alınacak. Buna ek olarak oto radyo – kasetçalar grubu da bu düzenlemede yer alıyor.

Kaynak: Shiftdelete.Net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir