İçeriğe geç

Polonyalı Fintech girişimi FinAi, 1.1 milyon Euro yatırım aldı

Polonya merkezli fintech girişimi FinAi, 1.1 milyon Euro tohum yatırımı aldı. Yatırım Polonya’da yeni kurulmuş Venture Capital şirketi olan FIDIASZ tarafından yapıldı. Yapılan bu yatırımla birlikte FinAi, bu aşamada Polonya pazarında en büyük yatırımı alan girişim olmayı başardı.

Bir online borç verme platformu olan FinAi, Kasım 2016’da Rafał Czernik, Łukasz Dziekan ve Paweł Ostrowski tarafından Varşova şehrinde kuruldu. Girişim, tüketicilerin kredi alma yolunu basitleştirmeyi amaçlayan dijital bir kredi platformu sunmayı hedefliyor. FinAi, Polonyalı tüketiciler için platformda biyometrik tarama, çevrimiçi kimlik doğrulama ve büyük verileri kullanmayı amaçlıyor.

FinAi CEO’su Rafał Czernik yaptığı yorumda; FinAi’nin Polonya pazarı için farklı girişimlerden biri olacağı, platformun bankacılık sektörünün ihtiyaçlarını ve benzersiz müşteri deneyimiyle birleştireceğini belirtti. Çok kısa bir sürede(6 ay) seçilen alanlarda profesyonel bir takım toplayabildikleri için gerçekten heyecan duyduğunu ekledi.

Şirket bünyesinde şuan için finansal, teknoloji ve dijital pazarlama deneyimleri bulunan 30 kişinin olduğu belirtiliyor. 2017 sonuna kadar teknoloji ve pazarlama departmanlarına 10 kişi daha alınması planlanıyor. Ayrıca platformun 2018 yılının ilk çeyreğinde Polonyalı tüketiciler için ulaşılabilir olacağı belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir