Polonya Vize İşlemleri

GÜNCELLEME: Polonya vizesi ile ilgili yeni bir güncelleme mevcut. Detayları öğrenmek için duyurumuza gözatınız.

DUYURU: Vize Başvurusunda VFSGLOBAL Dönemi Bitti! Artık İşlemler Konsoloslukta!

Polonya Vizesi Türleri

Polonya Turistik Vize :
– En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
– İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
– Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vizesi Başvuru Formu
– Şirket Antetli Kağıdına Seyahat Edecek Kişinin Pozisyonu Seyahat Tarih Aralığını
Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
– Şirket İmza Sirküleri (fotokopi olabilir)
– Şirket Yeni Tarih Faaliyet Belgesi (fotokopi olabilir)
– Şirket Vergi Levhası (fotokopi olabilir)
– Şirket Ticari Sicil Gazetesi (fotokopi olabilir)
– Ssk İşe Giriş Bildirgesi (fotokopi olabilir)
– Son Dört Aylık Maaş Bordrosu
– Kredi Kartı Fotokopisi
– Banka Hesapları Fotokopisi
– Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
– Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
– Otel Rezervasyonu
– Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
– Geçerli Pasaportun Sayfalarının FotokopisiPolonya Ticari Vize :
– En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
– İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
– Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
– Şirket Antetli Kağıdına Seyahat Edecek Kişinin Pozisyonu
Seyahat Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
– Şirket İmza Sirküleri (fotokopi olabilir)
– Şirket Yeni Tarih Faaliyet Belgesi (fotokopi olabilir)
– Şirket Vergi Levhası (fotokopi olabilir)
– Şirket Ticari Sicil Gazetesi (fotokopi olabilir)
– Ssk İşe Giriş Bildirgesi (fotokopi olabilir)
– Son Dört Aylık Maaş Bordrosu
– Banka Hesapları
– Ticari Görüşmenin Belirtildiği Davet Yazısı
– Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
– Otel Rezervasyonu
– Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
– Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

Polonya Ev Hanımı Vizesi :
– En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
– İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
– Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
– Polonya Başkonsolosluğu Dikkatine Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
– Eşi Çalışan Kişilerden Eşinin Şirket Evrakları
– Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
– Kredi Kartı Fotokopisi
– Banka Hesapları Fotokopisi
– Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
– Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
– Otel Rezervasyonu yada Davet Mektubu
– Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
– Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

Polonya Emekli Vizesi :
– En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
– İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
– Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
– Polonya Başkonsolosluğu Dikkatine Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
– Emeklilik Cüzdan ve Maaş Kartı Fotokopisi
– Kredi Kartı Fotokopisi
– Banka Hesapları Fotokopisi
– Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
– Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
– Otel Rezervasyonu yada Davet Mektubu
– Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
– Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

Polonya Öğrenci Vizesi :
– En Az Altı Ay Geçerliliği Olan Pasaport
– İki Adet Yeni Çekilmiş Arka Fonu Beyaz Fotoğraf
– Vize Başvuru Sahibi Tarafından İmzalanmış Polonya Vize Başvuru Formu
– Anne – Baba Tarafından Polonya Başkonsolosluğu Dikkatine Tarih Aralığını Seyahat Amacını Belirten İmzalı Dilekçe
– Öğrenim Amaçlı Başvurularda Öğrenci Kabul Belgeleri
– Öğrenim Gördüğüne Dair Öğrenci Belgesi
– Anne – Baba Çalışıyorsa Şirket Evrakları Maddi Durum Belgeleri Gayrimenkul Tapu ve Banka Cüzdanı Fotokopisi
– Asgari 30,000 euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
– Otel Rezervasyonu yada Davet Mektubu
– Polonya Uçak Bileti Rezervasyonu
– Geçerli Pasaportun Sayfalarının Fotokopisi

** Konsolosluk ek Evrak Talep Edebilir.Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Sahiplerinden Polonya Seyahatlerinde Vize İstenmiyor. Polonya 21 Aralık 2007 Tarihinden İtibaren Schengen Vize Sistemine Geçmiştir.

Not: Konsolosluk tarafından yukarıda listelediğimiz gerekli dökümanlar, değiştirilme ve güncellenme haklarına sahiptir. Bu sebeple en son güncel bilgilere Konsolosluk sitelerinden ulaşmanızı öneririz. Teşekkürler. 

One Comment on “Polonya Vize İşlemleri”

  1. 1 senedir çalıştığım yerden 1 ay önce ayrıldım. Turist vizesi için başvuracağım mayıs ayında bu benim için ilk vize olmayacak bundan önce 2 kere shengen ve 1 adet erasmus için vize aldım. Son 3 aylık maaş bordroları, sağlık sigortası, banka hesap bilgileri, pasaport ve vizelerin fotokopisi, biometrik fotoğraf, uçak biletleri ve otel konfirmasyon mektubu ile başvursam yeterli olur mu ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir