İçeriğe geç

Öğrenciler için Oturum işlemleri…

Kısa süreli vize almış olabilirsiniz. Ya da Türkiye’ye gidip yeni vize almak için vaktiniz de olmayabilir. Öğrencisiniz ve Polonya’da oturum kartı almak istiyorsunuz. İşte bu çetrefilli diye bilinen ama düzgün yapıldığında sorunsuzca başarabileceğiniz oturum kartı işlemlerini sizler için araştırdık ve hatta bizzat tecrübe ettik. Şimdi de siz değerli Polonyadan müdavimleriyle paylaşma zamanı…

Yabancılar Şubesi’nin sizden asıl istedikleri ve beklentileri nelerdir?
Sizler öğrencisiniz. Öyleyse Polonya’ya döviz kazandıran bireylersiniz. Bu yüzden de Polonya hükümeti sizin çalışıyor olmanızı kabullenemez. Öğrencinin özellikle hiçbir yerde çalışmadığının kanıtlanmasını isteyebilirler. Paranın yani harçlığın, okul ve yurt/kira ücretinin aileden geldiğinin kanıtı onları daha da sevindirir ve işlemleri kolaylaştırır. Para birden ‘cumbur lomp’ diye hesabınızda belirirse, Yabancılar Şubesi ‘bir duuurrr bakalım’ der size… Bu şekilde de oturum kartı alan onlarca kişi tanıyor olabilirim. Ama ben size araştırdığımız ve tecbüre ettiğimiz kadarıyla doğru ve hızlı yolla yapacağınız işlemleri anlatacağım…

Adım adım Oturum işlemleri…

  1. Öğrenci Belgesi…
    Okuduğunuz okulda öğrenci olduğunuza dair bir belge almanız gerekmektedir. Bi belgeyi genelde Dekanlık ya da Öğrenci İşleri verir. Belgede hangi tarihe kadar öğrenci olduğunuz belirtilmektedir. Belgenin Lehçe ismi ise şudur:  Zaswiadczenie… Örnek Öğrenci Belgesi için TIKLAYINIZ… 
  2. Ücreti ödediğine dair belge…
    Üniversiteye iki semester şekilde ücret yatırıyor olabilirsiniz. İki dönemin ücretlerini de tamamen yatırmanız, borcunuzun kalmaması, sizin için cidden lehinize bir durum olacaktır. Ama henüz borcunuz bitmediyse de, ödediğiniz miktarı ve kalan borcunuzu gösteren bir belge almalısınız okuldan. Bu belgeyi de Dekanlık ya da Öğrenci İşleri verir. Bu belgenin Lehçe ismi ise şudur: Opłaty za studia…
  3. Formu Lehçe olarak doldurmalısınız…
    Oturum Kartı için doldurmanız gereken bir form var. 11 sayfalık formu 4 nüsha şeklinde doldurmalısınız. Ve en önemlisi de kesinlikle ISLAK İMZA kullanmanız gerekiyor. Peki 4 sefer 11 sayfadan 44 sayfa form mu dolduracağız? HAYIR! Onun da LEGAL bir yolunu bulduk. Formu bir kez doldurun. Lakin imza ve tarih atmayın. Sonra 4 nüsha fotokopi çektirin. Fotokopinin ardından DÖKÜMANLARI TESLİM EDECEĞİNİZ TARİHTE, tarih ve imzayı atın ve işlemi tamamlayın. Dikkat edin, tarih muhakkak belgeleri teslim edeceğiniz tarih olmalı. Yani bu tarih ve imza atma işini son gün yapmanızda fayda var! İlgili form için TIKLAYINIZ… 
  4. İkametgah sureti şart! (GÜNCELLEME: Artık İkametgah değil, EV SÖZLEŞMESİ gerekiyor…)
  5. Sağlık Sigortası gerekli…
    En az 6 aylık sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Ama bizim önerimiz, 1 yıllık yaptırmanızdır. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz: Polonya’da Sağlık Sigortası!
  6. 4 adet fotoğraf…
    Eskiden kulak profilli fotoğraf istiyorlardı. Bu sene itibariyle arkası beyaz ve ön profil olan fotoğraflar istiyorlar. Her hangi bir fotoğrafçıya Oturum Kartı için dediğinizde mutlaka gerekli ölçüleri ayarlayacaklardır. Oturum Kartı’nın Lehçesi ise Karta Pobytu…
  7. Pasaport fotokopileri…
    Pasaportunuzun işlenmiş bütün sayfalarının fotokopileri gerekmektedir. 3 nüsha fotokopi istiyorlar. 4 nüsha çektirmeniz yararınıza olacaktır. 1 nüshası da sizde kalmış olur. Şahsen ben öyle yaptım 🙂
  8. Polonya’da yaşayabilecek kadar paranızın olduğunun ispatlanması!
    Geldik en önemli bölümlerden birine… Bir öğrencinin banka hesabında en az 20000 Zloty para gözükmesi gerekmektedir. Bu kişiden kişiye değişebilir. Okul ücretinin yatırılıp yatırılmamasına, kira ödeme düzeyine kadar birçok konu bu miktarın artmasına veya düşmesine olanak sağlar. Peki bu konunun çözümü en mantıklı olarak nasıldır? Bu sorunun cevabı ise şu yazımızda: Oturum Kartı başvurularında EN önemli faktör PARA!
  9. Ev sözleşmesi… (GÜNCELLEME: İKAMETGAH yerine EV SÖZLEŞMESİ şart oluyor artık…)
  10. Harç ücreti…
    Son olarak da Yabancılar Şubesi’nin hemen girişindeki vezneye 340 Zloty ödeme yapmanız gerekmektedir. Dökümanları verirken dekontu da vermelisiniz.

Yabancılar Şubesi İletişim Bilgileri…

ul. Marszałkowska 3/5, 00-624 Warszawa

Çalışma Saatleri: Pn. 10:00-18:00; Wt.-Pt. 8:00-16:00

Godziny przyjęć interesantów: Pn. 10:00-17:30; Wt., Czw., Pt. 8:00-15:00

wsc@mazowieckie.pl

Gerekli bilgiler: http://www.bip.mazowieckie.pl/cmsws/page/?D;1141

Umarım bu bilgiler işinize yarar… Bu listedeki 10 maddeyi güzel güzel yaptığınızda ve özel dosyada tek tek sakladığınızda, herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Tekrar görüşmek üzere.

41 Yorum

  1. Mehmet Kurt Mehmet Kurt

    Merhabalar S.A
    Öncelikle yazı için teşekkür ediyorum. Ben bu sene Varşova ekonomi üniversitesine geleceğim.Dolayısıyla oturum izni almam gerek.Peki bu işlemleri yaparken mesela belediyeye gittiğimizde bankaya gittiğimizde ya da fotoğraf çektirttiğimizde vb ,işlemleri yaparken Lehçe bilmek gerek bu işlemleri İngilizce ile yapabilirmiyiz.Mesela e kiralamaya kalsak Lehçe bilmediğimiz için kazık atmaya kalkarlar mı? Mesela benim macaristandan bir yıllık oturum iznim var bu bir yarar sağlar mı oturum izni alırken?
    Teşekkürler iyi çalışmalar sağlıcakla

  2. Merhabalar. Polonya’ya ilk kez mi geliyorsunuz? O halde sadece ogrenci vizesi(D tipi kalis vizesi) almaniz yeterli. Vize bitmeden once oturum icin basvuru yaparsiniz. Vize alip gitmeniz daha mantikli cunku oturum islemlerini uzatma ihtimalleri de vardir. Vize ise daha kolay alinir(evraklar tam ise)… Ayrica okul ile gorusun, kabul ediyorlarsa, Macaristan oturumunuzla suresi bitene kadar polonya’da da durabilirsiniz… Okul kabul ederse… Saygilar..

  3. mrblar hocam.verdiginiz bilgiler kusursuz.ancak benim durumum biraz farklı.benim ogrenci vizem okul bitis tarihinin bir ay sonrasını kapsıyor.vize suremin yarısnı tamamladım ve gelecek sene okuyup okumama konusunda kararsızm.vize sureme ragmen dokumanlarımla oturum kartı alabilir miyim?vize sureniz yeterli nicin istiyorsunuz derler mi acaba? yardımcı olursanız cok sevinirim.saygılar..

  4. Merhabalar. Yazımızı dikkatli okursanız, zaten vize süresi bitmeden 45 gün önce başvuruyu tamamlamış olmanız gerekiyor. Şuan vizenizin bitmesine kaç gün var, önce onu hesaplayın. 45 günden fazla ve 90 günden az varsa, başvuru yapabilirsiniz. Ancak bir konuya dikkat edelim. Önümüzdeki sene için kayıt yapmazsanız, oturum kartı alamazsınız. Çünkü öğrenci değilseniz ve okumayacaksanız, Polonya’da kalmanızı istemezler. Bu sebeple önümüzdeki sene için kayıt yaptırmış olmanız gerekir. Yazın başvuru yapanlar için de özel mülakatlar yapılıyor genelde. Çünkü neden Polonya’da kalmak istedikleri sorulur. Önümüzdeki sene için bir gerekçe bulamazlarsa, oturum kartı vermezler. Kararsızım demişsiniz. Eğer kayıt olmazsanız, işleminiz zor. Saygılarımla.

  5. Altuğhan Altuğhan

    Merhabalar Said Bey. Verdiğiniz bilgiler mükemmel ancak benim bir sorum olacak. Burada ilk yıl hazırlık eğitimimi tamamladım vize bitişine henüz 3 ay var. Master eğitimine devam edeceğim. Türkiye’ye dönüp tekrar vizeye başvurabilir miyim yoksa zorunlu olarak oturum kartı mı almalıyım? Başka bir arkadaş sistemin değiştiğini vizeye başvuramayacağımı söyledi de.Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  6. Merhabalar. Master icin basvuru yapip ogrenci belgesi alabiliyorsaniz, Turkiye’den vize almanizda hicbir sorun cikmayacaktir. Oturum karti icin beklemenize de gerek yoktur. Zaten eger master kaydiniz yok ise, oturum karti da vermeyeceklerdir. O yuzden kaydinizi yapip Turkiye’ye gidin. Gelirken ogrenci belgeniz ile ogrenci vizesine(D tipi Kalis vizesi) basvuru yapin. Sorun cikacagini sanmiyorum. Saygilarimla.

  7. halo halo

    Merhabalar,

    Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. Örnek olarak, masterda ilk senemizi bitirmek üzere oturum iznine başvurduk ve oturum izni alırsak, bu izin bize neleri kazandıracak? Ful time iş izni verilecek mi yoksa part time mı? Ve oturum izni de vize gibi yıllık yenileniyor mu? yoksa master bitince birkez daha bu izni alamaz mıyız? Şimdiden teşekkür ederim

  8. Merhabalar. Oturum izni aldığınızda sınırsız çalışma izni almış olmuyorsunuz. Bunun da periyotları var. Sanırım 3-5 ay gibi olmalı bu sınır. Ayrıca ilk alınan oturum izinleri Polonya’da 1 yıldan fazla verilmez. Yani 1 yıl bitmeden önce, başvuru yapıp yeni bir kart talep etmeniz gerekiyor. Bu yenileme sürecinde yine ilk başvurudaki gibi aynı belgeleri(güncel şekilde tabi ki) ibraz etmeniz zorunlu. Saygılarımızla.

  9. […] izni süre uzatma işlemleri Written by Polonyadan | 22 August 2012 | 0 Daha önce oturum izinleri ve vizeler ile ilgili çokca paylaşımlarda bulunduk. Ancak bu hafta aldığımız sorularda da […]

  10. Mehmet Türkyılmaz Mehmet Türkyılmaz

    Merhabalar ben öğrenci olarak geleceğim d tipi vize başvurusunda bulundum ama 3 aylık vize verdiler oturum izni alabilirmşyşm belgelerim tam olursa hem neden 2 aylık vermiş olabilirler?

  11. Vizelerde bazen 3 aylık veriliyor. Sebebi belki pasaport süreniz belki de seyahat sağlık sigortası sürenizdir. Bazen herşey tam olsa dahi 3-4 aylık vize verilebiliyor. Dediğiniz gibi Polonya’dan oturum izni almanız şart. 😉 Saygılarımızla.

  12. Murat Orman Murat Orman

    Merhabalar ben yurtta kaldığıma dair bir belge aldım onu bölge belediyesinemi götürmem lazım. Ama bende lehçe yok bu işin altından nasıl kalkabilirim.Türkiyeden Allianze sigortam var 1 yıllık İngilizce onu kabul ederler galiba. Pasaporttaki her işlenmiş sayfanın 3 kez fotokopilerini istemeleride ilginç.
    Yazı için çok teşekkür ederim Türkler için böyle bilgilendirici site olması çok güzel.

  13. Yener Yener

    Said murat bey ben polonyada öğrenci olarak kalıyorum daha önce kime danıştıysam bi fikir edinemedim ilk defa oturum kartına müracat edeceğim öğrenci olarak kaydımıda yaptım herşeyim tam bana ilk müracatımda ne kadar süreli kart verirler 2 yıllık verirlermi?

    saygılarımla

  14. Merhabalar,
    Hem öğrenci hem de ilk sefer oluşu itibariyle en fazla 365 günlük oturum kartı/izni alabilirsiniz. 5-6 yıl sonra 2 yıllık müracatlar yapılabiliyor. Ancak o zamanda da okulu bitirmiş olmanız gerekiyor.
    Saygılarımla,

  15. Yener Yener

    Verecekleri oturum izninin 6 aylık yada 1 yıllık olması bana mı bağlı Said bey ? yahut 1 yıllık alabilmek için ne yapmam gerekli yoksa direk 1 yıllıkmı veriyorlar minimum

    çok teşekkürler

  16. Merhabalar. 6 aylık ya da 1 yıllık olmasını siz belirleyemezsiniz. Zaten başvuru formunda ne kadarlık istediğinizle ilgili bir ibare de olmuyor. Sizin belgelerinizin tam olmasına göre değişir. Eğer düzenli olarak okuyorsanız, pasaportunuzda sorun yoksa, sigortanız 1 yıllık ise, ödemeleriniz tam ise, eğitiminiz devam ediyorsa, tabi ki 1 yıllık vermelerinde bir sıkıntı olmayacaktır. Ancak hazırlık okulu öğrencilerine 6 aylık verebiliyorlar. Normalde eğitim gören öğrencilere, resmi öğrencilere, 360 günlük veriliyor. Saygılarımızla.

  17. Yener Yener

    Sayın Said bey bu son sorumuda yanıtlarsanız gerçekten çok müteşekkir olurum ben oturum kartımı aldıktan sonra polonya oturum kartım ile kara yoluyla türkiyeye gidip gelebilirmiyim yani şu şekilde slovakya avusturya macaristan sırbistan bulgaristan türkiye şeklinde herhangi bir problem yaşarmıyım sırbistan transit geçişte vize istemiyor bulgaristanda bir problem olurmu ve tekrar türkiyeden gelirken bulgaristanda bir sıkıntı yaşarmıyım acaba Said bey.cevaplarınız gerçekten inanılmaz aydınlatıcı çok teşekkürler

    saygılarımla

  18. Merhabalar,
    Öncelikle değerli sorunuz için teşekkür ediyorum.
    Evet, herhangi bir sorun olmadan gidip gelebilirsiniz. Şahsen henüz fırsat bulup tecrübe edemedim. Ancak birçok tanıdığım sadece Polonya oturum kartı ile Türkiye’ye gidip geldiler, kara yolu ile. Ancak Türkiye’ye giriş çıkış yapabilmek için sanırım Büyükelçilik’ten bir belge alınıyormuş. Bunu bir Büyükelçiliğimize sorarsanız, sizin için daha sağlıklı olacaktır. Ancak REsmi olarak herhangi bir engel görünmemektedir.
    Polonya-Slovakya-Macaristan-Romanya(ya da Sırbistan)-Bulgaristan-Türkiye güzergahını kullanabilirsiniz.
    Saygılarımla,

  19. Yener Yener

    Gerçekten çok teşekkür ederim Said bey bende ilk fırsatta büyükelçiliğimizi arayıp konuyla ilgili bir bilgi alıcam ve inşallah en kısa zamandada burda paylaşıcam birde sizden ricam bu 180 gün içinde en fazla 90 sistemini bana açıklayabilirmisiniz mesela bulgaristan cumhuriyeti 31.01.2012 tarihinden itibaren umuma mahsus pasaport hamillerine eğer şengen kazanımlarını tamamen uygulayan ülkelerin herhangi birinden geçerli uzun süreli vize yahut oturum izni olduğu taktirde vize muafiyeti getirdi ben bir kaç ay önce karayolu gitmiştim ve bulgaristandan transit geçtim şimdi ben tekrar gittiğimde nasıl olur sistem yani 1 gün düştümü bu 90 günden yada benim tekrar yeni bir 6 aylık süreyimi beklemem gerekiyor yoksa bu sadece 6 ay içinde eğer 90 günü aşmadığım taktirde mesela 2 ay kaldım diyelim tekrar çıkış yaptığımda sıfırlanıyormu yeni bir 6 aylık periyodu beklemem gerek kalmıyormu bu sistem sanırım 90 günü tam doldurursak 6 aylık bir periyod beklememizi gerektiyor sizide sorularımla meşgul ediyorum ama umarım bunuda cevaplarsınız gerçekten çok çok teşekkürler

    Saygılarımla…

  20. Altug Altug

    Merhabalar Said Bey,

    Şu anda oturum kartı başvurusunda sorun yaşamaktayım. Vizem 30 haziranda bitiyor, burada normal öğrenci olarak okumaktayım. Evde kalıyorum ve oturum kartına başvurmak zorundayım. Ancak ev sahibi adres kaydı için gerekli belgeyi imzalamak istemiyor. (Sanırım ona ek getirileri olacak, o yüzden uğraşmak istemiyor.) Ben şimdi ne yapabilirim?” Potwierdzenie zameldowania na pobyt czasowy ”olmadan oturum kartına başvuramam başvursam da alamam. Çoğu kişi yurttayken başvurup alıyor, sonra eve çıkıyor. Ama ben öyle yapmadım. Bilmiyorum nasıl çıkabilirim bu işin içinden. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  21. Altug Altug

    Hemen şunu da ekleyeyim, kira sözleşmesi var. Yani şu anda ev sahibinin bu tutumu yasal değil, beni zor duruma sokuyor. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

  22. sermin sermin

    merhaba ben erasmus programıyla staj için varşova ya geldim.Burda benden bazı sigorta belgeleri istediler.Beni bu konuda bilgilendirmedikleri için ben sadece sağlık sigortası yaptırmıştım.Varşovada bunu yapabileceğim uygun bir sigorta şirketi varmı? burada 3 ay kalacağım. istenilen sigorta dökumanları şunlar: – your personal accident insurance during the term of the internship on University of Warsaw
    – liability insurance (in poland name: “OC”) and
    – European Health Insurance Card (in poland name: “EKUZ”). yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler.

  23. ceylan ceylan

    araştırmalarım içinde sizin yazdıklarınızın yeri gerçekten farklı açıklayıcı ve net bilgiler.
    Benimde niyetim eylül ayı için yüksek lisans başvurusu yapmak ama en önemli sorunlardan biri danışman firmalar çok fazla ücret taleb ediyolar başvuru işlemlerimi onlara bağlantılı olmadan doğrudan ben yapamazmıyım ?
    ikinci sorunda hazırlık +master eğitimi almak istiyorum Türkiye yada Polonya devleti herhangi bir burs imkanı sağlamıyorlar mı?
    yardımcı olur musunuz bu konuyla alakalı

  24. Merhabalar. Dil bilmiyorsanız şirketsiz zor. Biz bir şirket tavsiye edemiyoruz. Şimdilik gerçekten işini hakkıyla yapan şirkete rastlayamadık. Ama birgün gelir de aldığı parayı cidden hakeden şirket çıkarsa, sizlerle paylaşacağımızdan emin olabiilirsiniz. Lakin en büyük problem dil. Dil biliyor olduğunuzda üniversiteler ile bireysel olarak bağlantıya geçebilirsiniz.
    İkinci sorunuza gelince, KYK’nın burslarına başvuru yapın. Şuan başvuru kabul ediyorlar. Yurt dışında okuyanlara burs imkanı oluyor, KYK tarafından. Lakin, bursun çıkması biraz zaman alıyor. Çevremizde ise burs çıkan kimse olmadı. 🙂
    Teşekkürler. Umarım portalımızdan yeterli bilgi alıyorsunuzdur. Saygılarımızla.
    Polonyadan.Com

  25. Kesinlikle polise şikayette bulunmalısınız.

  26. […] önce oturum izinleri ve vizeler ile ilgili çokca paylaşımlarda bulunduk. Ancak bu hafta aldığımız sorularda da […]

  27. batuhan sami batuhan sami

    Merhaba Said bey
    bir konuda acil bilgiye ihtiyacım var araştırmama rağmen bulamadım ve sizin yardım edebileceğinizi düşündüm. Ben öğrenci olarak D tipi üç aylık vize ile Polonya ya geldim. Süremin bitmesine 50 gün kala da uzun süreli oturma izni için başvurdum.(Üniversite öğrenimi için buradayım dolayısıyla bir yıllık uzatma istedim).Vizemin bitişinden sonraki hafta için randevu günü verdiler. Bu durumumu bildirdim ama halen bir ses çıkmadı. Bu durumu hızlandırmanın bir yolu yok mu? Bir an önce oturma iznimi almam gerekiyor çünkü 10 gün sonra da Turkiye ye 2 haftalığına dönmek için bilet aldım.Ne yapmamı önerirsiniz, durumum için başvurabileceğim ve vize almamı hızlandırabilecek bir yol yok mudur?Teşekkürler

  28. Yasin Sahin Yasin Sahin

    Oncelikle merhabalar, selamlar. Benim bir sorum olacakti.
    Polonya\Opole kentinde erasmus ogrencisiyim ve vizem 1 martta bitiyor. Suan 1 mart’a kadar da oturum iznim var.

    ikinci donem icin kalma hakki kazandim. Okulumdan davetiye aldim. Suan kabul kagidim elimde. Vizemi\Oturum iznimi Polonya’dan uzatirken sorduklari toplu paradan bahsettiniz, benim oyle bi toplu param yok. Bu durumda ne yapman gerekir? Ailem bana yapi kredi araciligiyla para yolluyor her ay. Yapi kredi bankasindan alacagim dokuman burada gecerli midir?

    birde suan yurtta kaliyorum, 2. Donem buyuk ihtimal yurtta kalamayacagim, suan yurdu adres gostersem sonra eve ciksam herhangi problem cikar mi? Cok tesekkur ederim, iyi calismalar. 🙂

  29. mesut mesut

    arkadaşlar daha önce polonyada okumuş ve oturum izni almış biri olarak şunları söylemem gerekir;polonyaya öğrenci olarak gidecek ve uzun sürede orda kalacak arkadaşlar oturum iznine başvurmadan önce,polonyaya gider gitmez fazla zaman kaybetmeden hemen kiraladığınız ev sahibi ile kira sözleşmesi yapın.ayrıca ev sahibinin sizinle belediyeye gidip sizi resmi olarak o evde ikamet ediyor diye göstermesini sağlayın(ikamet başvurusu yani).çünkü oturum kartına başvururken polonyaya giriş tarihine ve ne zamandan beridir o evde yaşadığınıza dikkat ediyorlar.bana sorun çıkarmışlardı.ben ilk gittiğimde 8 aylık vize ile gitmiştim..vize bitiş tarihinden 2 ay önce başvurdum ve bana nerde ikamet ettiğimi sordular..bunu resmi olarak kanıtlayamadığım için sorun çıkardılar.yani 6 aydır nerde kalıyosun nerde yaşıyosun demişlerdi..o yüzden polonyaya vardıktan sonra bu sorunu hemen halletmenizi öneririm.ayrıca ev sahibini kafalayabilirseniz 1 yıllık kira ücretini peşin ödemiştir diye bi belge yazıp imzalatabilirseniz sizin için avantaj olur.böylece bankada göstermeniz gereken para miktarınında o kadar yüksek olmasına gerek kalmaz.gerçi size verilecek formda bulundurmanız gereken para miktarı yazar ama..benim ev sahibi çok baba bi adamdı sağolsun böyle bi kıyak geçmişti..

  30. Gizem Gizem

    Merhabalar,
    Benim vize suremin en son gunu 15 temmuz ve benim 1 ekime kadar vizemi uzatmam lazim cunku burada,Varsovada bir hoca ile staj yapmak istiyorum.
    3 aylik vize uzatma islemide yine oturum alma islemine mi giriyor.Yani bunun daha kolay,daha uygun bir yolu yokmudur?Bu arada benim yesil pasaportum var onun bi faydasi olmaz mi?

  31. Merhaba,
    Yeşil pasaportunuz varsa vizenizin bittiği süre zarfından itibaren toplamda üç ay kalabiliyorsunuz. Ekim 1’e kadar da yeşil pasaportunuzla kalmanızda herhangi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

  32. Gizem Gizem

    Cok tesekur ederim ilginiz icin,ama asil problem ben sadece o pasaportla burda staj yapabiliyor muyum? Cunku stajimi okulda yapicam burada hic kimse isini tam bilmedigi icin kimsede kesin bir bilgi alamiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim

  33. ayse ayse

    merhabalar yazı icin tesekkur ederim
    ben polonyaya ersmus icin geldim 5 aylıgına ve yesil pasaport ile ama vizesiz geldim, buradan vizeye basvuracaktım fakat benden bu bahsettiğiniz oturum iznine basvurmamı istediler bu da cok daha pahalı ve yorucu bir işlem, mesela berlin konsoloslugundan cok daha ucuza ve kısa surede basvuranlar olmus aynı sekilde gelerek. ben su anda bu sekilde yapamaz mıyım, bilgilendirirseniz cok sevinirim tesekur ederim

  34. asd asd

    niye insanlara yalan söylüyorsunuz? 20.000 zl nedir şaka herhalde bu? lütfen bilmediğiniz konular hakkında atıp tutmayınız.

  35. Yazımızı daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca 8.maddede neden 20.000 ZL gösterilmesi gerektiğiyle ilgili yazı linkimiz bulunuyor.

  36. Ozan Ozan

    Said bey iyi çalışmalar diliyorum, su anda mayıs ayındayız ve gelecek yılın mart ayına kadar süresi olan oturum kartına sahibim. Okulla alakalı fikir değişikliği oldu ve okul değiştirmek istiyorum yani gelecek sömestırdan itibaren başka okul okuyacagım ne gibi bir durum beni bekliyor ? Mevcut okuldan ayrıldım diye benim oturum kartım yanar mı ??

  37. Büşra Atila Büşra Atila

    Merhabalar, umarım yetkili kişiler mesajımı görür ve cevap verirler. Çünkü bu durum beni gerçekten geriyor ve kafamdaki sorulara bir dur demem lazım: çok uzatmadan, oturum işlemleri ortalama bir kaç ay sürebiliyormuş fakat benim vizemin bitmesine çok kısa bir süre var, örnek on gün sonra vizem bitiyor ve ben bu günlerde başvuru yaptım, bir sorun çıkar mı? Ve bir diger soru Diyelim ki Varşovadan randevu alamadım, lublin gibi başka bir şehirden başvuru yapabilir miyim ?

  38. Merhaba, son bir gün kalana kadar başvurunuzu yapabiliyorsunuz. Yaşadığınız şehirde başvurmanız gerekiyor.

  39. Mura Mura

    Merhaba,

    Yaşanılan şehir zorunlu değil, yaşanılan şehrin bulunduğu bölgedeki başka şehirlerden de başvuru yapılabilir. Eğer yaşadığını şehirde randevu dolmuş yinede yaşadığınız şehre başvurmak istiyorsanız, tüm evraklarınızı vizeniz bitmeden iadeli tahütlü posta ile yollamanız halindede başvurablirsiniz. Elinizdeki posta belgeniz başvurunuzun kanıtı olarak saklamanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir