İçeriğe geç

Polonya’da bisiklet kiralamak artık çok kolay..!

Dünyanın dört bir yanında her geçen gün büyümeye devam eden bisiklet kiralama sistemlerinin başında gelen Nextbike & Veturilo bilindiği üzere artık Polonya’da da hizmetine başlamıştır. Çok kısa sürede Polonya’da üye hacmini genişleten Veturilo verdiği hizmetle Türk vadandaşlarının da ilgisini çekmekte. Bizler de, sizden gelen yoğun mailler üzerine de bu konuyu ele alıp nasıl kayıt yapılacağını ve nasıl bisiklet kiralayıp, kiralanan bisikletin geri teslimatı üzerine bilgilere yapacağınız 5 dakikalık işlem sonunda ulaşabilirsiniz.

Nasıl üye olabilirim ?

Yapmanız gerek tek şey aşağıda vermiş olduğumuz “Üyelik formu” linkine tıklayıp istenilen bilgiler doğru şekilde doldurmak. Formda istenilen telefon numarası bölümüne  aktik olarak kullandığınız numarayı doğru vermeniz önemlidir. Verdiğiniz telefon numarasına kısa mesaj olarak size özel bir şifre gelecek, verilen şifre ile bisiklet kiralama işlemi gerçekleştirebileceksiniz. Form doldururken yapmanız gereken ikinci önemli bir işlem ise “Payment” bölümünde ödeme şeklini “Credit card ya da Bank Transfer” seçeneklerinden herhangi birini seçebilirsiniz. Bu kısım önemli değil, önemli olan kısmı kredi kartınız yok ise size yakın olan bir bankayı ileri sekmede seçiyor olabilmeniz; böyle de bir kolaylık sağlamışlar. Formu doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olduktan sonra “Continue” ile işlemimizi devam ettirelim.

*Size gönderilen şifreyi buraya tıklayarak giriş yaptıktan sonra değiştirebilirsiniz. 

1

Açılacak yeni sayfada üyeliğinizi aktif ettirmek için yatırılacak ya da transfer edilecek 10 zloty için sizden bir banka seçmeniz istenecek. “Select Bank” kısmından çalıştığınız bankayı ya da çalıştığınız herhangi bir banka yok ise en yakınınızdaki bankayı seçmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem de yapıldıktan sonra size özel bir banka hesap numarası verilecek ve verilen numaraya yapılacak 10 zloytlik para transferi ya da bankadan yapılacak işlem ile hesabınız aktif hale gelecek ve işleminiz bitecek.

2

* Tanıdığınız birinin kredi kartını kullanarak para transferide yapabilirsiniz bu şekilde bankaya gitme zahmetinde bulunmazsınız. (Not: Para transferi için internet bankacılığı olan bir kart olmalıdır.)

*Kiralamada ilk yirmi dakika ücretsiz, 20-60 dakika arası 1 zloty, 60-180 dakika arası 3 zloty olarak devam etmektedir.

*Verilen banka hesap numaranıza veturilo sitesinden girişinizi yapıp tekrar görebilir hatta bankanızı da değiştirebilirsiniz.

Üyelik Formu

Nasıl bisiklet kiralayabilirim ?

Yapacağınız en basit işlem bisiklet yerlerindeki elektronik makinalardan çoklu dil seçeneğinden kullacağınız dili seçmek ve sırasıyla telefon numaranızı, şifrenizi girmek sonrasında kiralamak istediğiniz bisikletin üzerindeki bisiklet numarasını yazmak (Her bisikletin kendi numarası bisiklet üzerinde mevcuttur).

ucVe sonrasında size bisiklet zincir şifresi verilecek bu bisiklet şifresi ile bisikleti açıp bisiklete sahip olabilirsiniz.Verilen şifreyi unutmamanızı öneririz, bisikleti geri bırakırken şifre zincirleme sırasında lazım olacak bunun için Polonalıların bir kağıda not aldığına çoğu kez şahit olduk 🙂

Nasıl teslim edebilirim ?

Bisikleti ilk aldığınızda dikkat ederseniz ön tekerin sol kısmından sisteme özel bir mıknatıslama göreceksiniz bu kısım bisikletin ana kilit yeri, bu yer zinciri ikinci planda bırakıyor. Neden buna değindin diyeceksiniz. Sebebi ise bisikleti teslim ederken yapmanız gereken ilk işlem sağlam bir şekilde mıknatıslama sistemi ile bisikleti yerine oturtmak ve sonrasında zinciri kapatmak. Yalnız mıknatıslama sisteminin bisikleti teslim aldığından emin olmak için bisikleti bir iki defa ileri geri çekip mıknatıslama yerinden çıkıp çıkmadığına bakmanız lazım. Bu işlem ile sistem otomatik olarak bisikleti geri almış olacak ve işlem bitecek.

Bazı bisiklet duraklarında geri teslim sırasında yer olmadığını görüyoruz böyle bir durumda yapmanız gereken bisikleti kilitli bisikletlerden birine zincirledikten sonra elektronik makinadan bisikleti geri teslim etme işleminizi yapmanızı tavsiye ederiz.

*Aldığınız bisikleti istediğiniz başka bir veturilo bisiklet durağına bırakabilirsiniz ,aldığınız ilk yere bırakmak diye bir kural yoktur.

*Uygulama için Nextbike ismi altında  aratarak Android ve Apple App Store’lar dan bulabilirsiniz.

* Nextbike tanıtım filmi için tıklayınız…

Not: PayPass ödeme yöntemi ile  kiralama sistemini sağlıklı bulmadığımız için bilgi paylaşımı yapmadık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir