İçeriğe geç

Polonya’nın demokrasiye geçisinin 25.yıl dönümü

Dün itibariyle Polonya’nın demokrasiye geçişinin 25.yılı kutlandı. Aralarında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve Başbakan Yardımcsı Bülent Arınç’ın da bulunduğu 25 ülkenin devlet ve hükümet başkanı ile özel temsilcileri Varşova’da gerçekleşen kutlamalara katıldı.

Polonya’nın demokrasiye geçişinin 25.yılı kutlamaları dünya çapında Büyükelçilikler, Konsolosluklar ve Polonyalı Enstitüleri’nin bulunduğu yaklaşık 120 ülkede gerçekleştirildi. Polonya’da ise kutlamalar dolayısıyla 1 haftadır devam eden etkinlikler bugün itibariyle son buluyor.

Ayrıca Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği’de 4 Haziran 1989 seçimlerinin yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon verdi.

Dünkü kutlamalar ilk olarak Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski’nin gelen liderleri karşılamasının ardından Kraliyet Sarayı’nda aile fotoğrafı çekildi. Daha sonrasında ise kutlamaların yapıldıgı meydana geçildi. İlk olarak Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski’nin açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama kürsüye çıktı ve yaklaşık 25 dakika süren konuşma yaptı. Kutlamaların ardından liderler Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen öğlen yemeğine katıldı.

Kutlamalara Polonya’lılar yoğun ilgi gösterirken alanda Ukrayna ile ilgili pankartlar açıldı. Kutlamalar devam ederken bazı yerlerde ise  gösteriler devam etmekteydi.

BpTaT8xCEAAxWrE.jpg-large

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’da Kutlamalara Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Polonya’nın demokrasiye geçişinin 25.yılı kutlamalarına katıldı. Bu kapsamda Kırım Tatarı lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Dayanışma ödülü verildi. Daha sonrasında ise Arınç, Kırımoğlu ile bir araya geldi ve kendisini tebrik etti. Arınç, Polonya’daki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de görüştü. Bügün ise Natolin Avrupa Kolejinde, “Küresel Sınamalar Karşısında AB ve Türkiye” başlıklı Konferansa katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir