İçeriğe geç

Polonyalıların Türk dizilerine olan ilgisi artıyor: 2 dizi daha yayınlanmaya başlayacak

Dünya  genelinde toplamda 75 ülkede 400 milyonu geçen bir  izleyici kitlesine sahip Türk dizilerinin yurtdışındaki ülkelerde yayınlanma haberlerine bir yenisi daha eklendi. 2 Türk dizisi daha Polonya’da yayınlanmaya başlayacak.

Daha öncesinde Polonya’da ilk yayınlanmaya başlayan Türk dizisi Muhteşem Yüzyıl’dı.  Muhteşem Yüzyıl dizisi 6 Ekim 2014 tarihinden  itibaren Polonya Devlet kanalı TVP’de yayınlanmaya başlanmıştı. Bu sene itibariylede yeni bir dizi haberi daha gelmişti. 1 Haziran 2015’den itibaren Kiraz Mevsimi adlı Türk dizisi Polonya’nın TV Puls kanalında  yayınlanmaya başlamıştı.

Yeni diziler: Binbir Gece – Kurt Seyit ve Şura 

Polonya’nın TV Plus kanalı, görüldüğü kadarıyla daha önce yayınladığı Muhteşem Yüzyıl’ın izlenme oranlarıyla ilgili çok iyi geri dönüşler almışlar. Öyle görülüyor ki ilgiden çok memnunlar ve iki Tür dizisi daha yayınlamaya başlayacaklar.

hd-berguzar-090259FV

Yeni yayınlanmaya başlayacak dizilerden biri başrollerinde başarılı oyuncular Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in olduğu ve daha öncesinde Türk televizyonlarında başarılı olmuş olan Binbir Gece’dir. Daha önce birçok ülkeye satılan dizi, gittiği yerlerde de başarılı olmuştu. Dizi TVP’ya ait kanallardan biri olan TVP1’de saat 14:00’de (yayınlanma tarihleri belli değil) yayınlanması bekleniyor.

Kurt-Seyit-ve-Şura-İstanbul-e1412874844560

İkinci bir dizide başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı Kurt Seyit ve Şura oldu. Türk televizyonlarında yayınlandığı günden itibaren reytingler de gerekli başarıyı yakalayamayan dizi geçen yıl itibariyle bitti. Bu dizide TVP1’de saat 14:50’de (yayınlanma tarihleri belli değil) yayınlanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir