İçeriğe geç

Netflix, resmi olarak Polonya pazarına girdi

İnternet üzerinden çalışan bir medya sağlayıcısı olan aynı zamanda DVD kiralama hizmetide sunan Kaliforniya merkezli şirket Netflix, Ağustos ayında Polonya ve diğer pazarlara gireceğini resmi olarak belirtmişti fakat tarih vermemişti. Şirket geçen hafta itibariyle aralarında Polonya’nın da bulunduğu 60 ülkeye resmi olarak giriş yaptı.

Screen Shot 2016-01-11 at 22.53.12

6-11 Ocak 2016 tarihleri arasında Las Vegas’da düzenlenen CES 2016 fuarında konuşan Netflix’in CEO’su ve kurucu ortağı Reed Hastings Polonya, Rusya, Vietnam, Singapur, Türkiye, Güney Kore, Rusya, Nijerya, Azerbaycan ve diğer pek çok ülkeye genişleyeceğini resmi olarak duyurdu.

Hastings, yaptığı açıklamada Netflix‘in yeni giriş yaptığı ülkelerle birlikte toplamda 190’dan fazla ülkede internet TV servisi veriyor olacağını söyledi. Netflix şuan için İngilizce’nin yanı sıra Korece, Çince dahil olmak üzere 17 dilde hizmet veriyor.

20 Ocak 2015 verileri itibariyle, Amerika’daki abone sayısı 39 milyona, küresel abone sayısı da 57,4 milyona ulaşan Netflix, 1 aylık deneme süreci ile birlikte 7,99 Eurodan (32.10 PLN) başlayan fiyatlarla şu an itibarıyla Polonya’da kullanıma sunulmuş durumda. Fakat şuan için henüz Lehçe dil desteği verilmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir