İçeriğe geç

Polonya merkezli iTaxi, 8 milyon zł yeni yatırım aldı!!

2012 yılında Varşova’da kurulan özel taksi çağırma hizmeti iTaxi, Experior Venture Fund’dan 8 milyon zł yeni yatırım aldı. Alınan yatırımın şirketin daha fazla geliştirilmesi için kullanılacağı belirtiliyor.

2012 yılında Varşova’da Stefan Batory tarafından başlatılan özel taksi çağırma hizmeti iTaxi, şuanda Polonya’nın büyük şehirleri olan Varşova, Krakow, Poznan, Gdańsk, Gdynia, Sopot, Łódź ve Wrocław’da müşterilerine hizmet veriyor ve bünyesinde 10 binden fazla taksi sürücüsü bulunuyor.

Geçen hafta cuma günü itibariyle şirketin CEO’su Stefan Batory ile birlikte kurucuları olan Luke Wejchert  ve Maciej Zak tarafından yapılan açıklamada projeleri olan iTaxi’nin daha fazla geliştirilmesi için Experior Venture Fund’dan 8 milyon zł yeni yatırım aldıklarını duyurdu.

Experior Venture Fund‘ın Kurucu Ortağı olan Kinga Stanisławska yaptığı açıklamada; yıllarca kendilerinin yenilikçi, büyüme potansiyeli olan ve yatırım yapılabilecek projeler üzerine odaklandıklarını ve iTaxi’nin de bu stratejelerine çok iyi uyduğunu belirtti. Stanisławska’nın iTaxi için yaptığı değerlendirmede; şirketin moden bir çözüm sunduğunu ve büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

iTaxi CEO’su  Stefan Batory yaptığı açıklamada; kendilerinin tartışmasız pazar lideri olduklarını, dinamik olarak hızla gelişmekte olduklarının ve bu dinamikliğin yavaşlamayacağı aksine daha fazla hızlanacağını belirtti.

Yapılan yatırımın tamamıyla şirket büyümesi için kullanılacağı belirtildi. İlk olarak satış departmanlarını genişletecekleri belirtilirken, ikinci olarak sürücüler ve pazarlama konularına odaklanılacağı belirtiliyor. Ayrıca yatırımla birlikte Polonya’daki şehir açılımlarını genişletileceği de eklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir