İçeriğe geç

AB Halkının Yüzde 54’ü İngiltere’nin Birlikten Çıkmasına Karşı!

28 Avrupa Birliği ülkesinde yapılan kamuoyu araştırmasında, AB halkının yüzde 54’nün İngiltere’nin birlikte kalmasından yana olduğunu ortaya çıkardı.

Alman Bertelsmann Vakfı tarafından 28 Avrupa Birliği ülkesinde yapılan kamuoyu araştırması, AB halkının yüzde 54’ününİngiltere’nin birlikte kalmasından yana olduğunu ortaya koydu.

KRİTİK REFERANDUM BEKLENİYOR

İngiltere‘de seçmenler Perşembe günü yapılacak referandumla ülkenin AB’de kalıp kalmamasına karar verecek. Referandum öncesinde, Alman Bertelsmann Vakfı 28 Avrupa Birliği ülkesinde yapılan İngiltere’nin ABüyeliğine dair kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

İNGİLTERE’NİN ÜYELİKTE KALMASI DESTEKLENİYOR

Araştırmaya katılanların yüzde 54’ü İngiltere’nin AB‘nin üyesi olmaya devam etmesi gerektiğini savunurken yüzde 23’lik bir kesim ise “İngiltere AB’den çıksın” dedi. Yüzde 25’lik bir kesim ise kararsız olduğunu ifade etti.

HEM EKONOMİK HEM BİRLİĞİN DEVAMI İÇİN

Bertelsmann Vakfı CEO’su Aart de Geus, İngiltere’nin AB’den çıkmasının AB için büyük bir kayıp olacağını belirterek, AB halkının yüzde 45’inin İngiltere’nin birlikten ayrılması konusunda hem ekonomik anlamda hem de birliğin devamı için endişeli olduğunu söyledi.

EN ENDİŞELİ ÜLKE YÜZDE 51 İLE POLONYA

Araştırmaya katılanların yüzde 26’sının İngiltere’nin AB’den ayrılmasının birliğe güç kaybettireceğine inandığını aktaran Geus, İngiltere’nin birlikten ayrılması konusunda yüzde 51 ile en endişeli ülkenin Polonya olduğunu sözlerine ekledi.

ENDİŞE DUYMAYAN 3 AVRUPA ÜLKESİ

Bir diğer ülkenin ise yüzde 48 ile Almanya olduğunu kaydeden Bertelsmann Vakfı CEO’su araştırmanın Fransızlar, İtalyanlar ve İspanyolların endişe duymadıklarını gözler önüne serdiğini söyledi.

YÜZDE 72 BÜTÜNLÜĞÜN KORUNMASINI İSTİYOR

Araştırmaya katılanların yüzde 72’sinin AB’nin bütünlüğünün bozulmamasından yana görüş belirtirken, yüzde 38’i ise AB’nin geleceği konusunda şüpheleri duyduğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir