İçeriğe geç

Dünya’da ilk 1000’deki Polonyalı Üniversiteler!

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencileri ilgilendiren çok önemli noktalar vardı. Peki, şimdi denklik işlemleri nasıl olacak?

Daha önce yapılan açıklamaya göre, sadece ‘dünya sıralamasında’ ilk 500’e giren üniversitelere denklik verilecek, liste dışında kalan yurt dışı üniversitelerinden mezun olduktan sonra denklik alabilmek için ise Türkiye’de ‘denk bir bölüm’ kazanılması gerekiyor. Bu durum aynen devam ediyor; tek bir değişiklik ile. Dünya sıralamasında ilk 500’e değil, ilk 1000’e giren üniversiteler denklik işlemleri için kabul edilecek.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan duyuru aşağıdaki gibidir:

Screen Shot 2016-07-23 at 2.49.05 PM

Yukarıdaki duyuruda da okuduğunuz gibi, YÖK’ün kabul ettiği birkaç şirket var, üniversite sıralamalarını kontrol ettiği.

Peki, bu listelerde Polonya’dan kaç üniversite var? Aşağıda bazı şirketlerden alınan sıralama bulunuyor. Şirket isimleri de listelerden önce sizlerle paylaşmış bulunuyoruz. Web sitelerine ulaşarak da güncel sıralamaya ulaşabilirsiniz.

TIMES HIGHER EDUCATION (THE) SIRALAMASI

(sıralama için tıklayınız)

Screen Shot 2016-07-23 at 2.59.44 PM

QS World University Rankings

(sıralama için tıklayınız)

Screen Shot 2016-07-23 at 2.58.21 PM

University Ranking by Academic Performance (URAP)

(sıralama için tıklayınız)

Screen Shot 2016-07-23 at 3.23.53 PM

Evet, 3 şirketten sıralamaları listeledik sizler için. URAP‘a göre 12, QS World Universities‘e göre 6, Times Higher Education‘e göre ise 7 Polonyalı üniversite var, dünya listesinde ilk 1000’e ismini yazdıran

NOT: Yukarıdaki üniversite isimlerini YÖK’ten teyit etmeniz gerekiyor. Normal şartlarda, ilk 1000’de ismi olan üniversiteleri listeledik. Ancak sıralar dönem-dönem değişebilir. YÖK ile de irtibatlı olmalısınız. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir