İçeriğe geç

Varşova merkezli Inteliclinic, EC’den 7 milyon zł hibe aldı

Varşova merkezli girişim Inteliclinic, Horizon2020 çerçevesinde Avrupa Komisyonu(EC)’ndan  7 milyon zł finansman desteği almayı başardı. Inteliclinic finansman çerçevesinde uyku apnesini teşhis etmek amacıyla dünyanın ilk cihazını yapacak.

Uyku apnesi, horlamanın neden olduğu en önemli hastalıklardan biridir ve uykuda solunumun durması olarak ifade ediliyor. Inteliclinic’de  bu konuyla ilgili klinik araştırmalar yapacak/yapmakta ve bu alanda yeni cihaz üretecek. Üretilecek cihazın ana görevi ise otomatik olarak uyku bozukluklarını teşhis etmek olacak. Proje süresinin iki yıl olduğu ve bu süre zarfında projenin tamamlanması gerekiyor.

Uyku apnesi yarım milyondan fazla Polonyalıyı etkiliyor

Inteliclinic, İdare Müdürü Kamil Adamczyk basın açıklamasında yaptığı açıklamada; yapılan araştırmalara göre uyku apnesinin yüksek tansiyon üzerinde net bir etkisinin olduğu, bunun yanı sıra erkeklerde iktidarsızlık ve inmede de net bir etkisinin olduğunu belirtiyor. Ayrıca  bu hastalığın yarım milyondan fazla Polonyalıyı etkilediği ve kadınlara nazaran erkekleri daha fazla etkilediğini de ekliyor.

Avrupa Komisyonu’ndan 7 milyon zł finansman desteği

Horizon2020 programı araştırma ve yenilikçi projeleri kapsayan bir finansal destek programıdır. AB’de 2014-2020 yılları arasında toplamda 80 milyon euro finansal destek sağlayacak. Bu kapsamda Inteliclinic, Avrupa Komisyonu’ndan 7 milyon zł finansman desteği alacak. Ve bu programdan yararlanan ilk Polonyalı şirket olmayı başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir