İçeriğe geç

Polonyalı girişimciler Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’ya sunumlarını gerçekleştirdi

Geçtiğimiz yıl Startup Poland ile Polonya Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin ilk defa girişimciler için ortaklaşa düzenlediği Startupy w Pałacu (Startup in Palace), bu yılda gerçekleştirildi. Bu yıl düzenlenen programda B2B modelinde faaliyet gösteren girişimler yarıştı.

Öncelikli olarak programa başvurular yapılıyor ve akabinde başvuran girişimler arasında en iyi 10 tanesi belirleniyor. Bu girişimler arasından seçilen ilk üç girişime ise Polonya Kalkınma Bakanlığı tarafından ‘pasaport’ veriliyor. Verilecek pasaport sayesinde seçilmiş girişimler başta düzenlenecek WebSummit’lere katılma hakkı olmak üzere girişimlerini geliştirmek adına geniş imkanlardan yararlanıyor.

Girişimciler, Cumhurbaşkanı Duda’ya sunumlarını yaptılar

Bu sene ile ilgili olarak 241 girişimin başvuru yaptığı belirtiliyor. Startup Poland başvuru yapan girişimler arasından finale kalan ilk 10 tanesini daha önce belirlemişti. Belirlenen girişimler 14 Mart günü yani dün itibariyle sunumlarını gerçekleştirdiler.

Her girişime toplamda 4 dakika verildi. Ve bu süre zarfında girişimlerini başta Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda olmak üzere diğer katılımcılara sundular. Yapılan sunumların ardından Cumhurbaşkanı Duda etkinliğin sonlarına doğru söz alara kısa bir konuşma yaptı.

Finale kalan girişimler:

1. Quotiss
2. HussarTech
3. XTPL
4. Sense
5. Billon
6. Blebox
7. VersaBox
8. Autenti
9. Abyss Glass
10. 2040.io

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir