İçeriğe geç

Gaziantep’in Yöresel Lezzetleri Polonyalılara Tanıtıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 22-26 Eylül 2017 tarihleri arasında Polonya’nın Poznan şehrinde düzenlenen Yöresel Lezzetler Fuarı’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin üyesi olduğu Avrupa Mutfak Mirası Ağı’nın öncülüğünde düzenlenen fuara, Türkiye’den Gaziantep ve Alanya, Romanya, Moldova, Belarus, Çekya, İsveç, Letonya ve Estonya’nın çeşitli şehrinden katılım sağlandı.

50 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği fuarda, Gaziantep, baklava, taze ve tuzlu Antep fıstığı, cevizli muska, cevizli sucuk, fıstık ezmesi ve Menengiç kahvesiyle ziyaretçilerin ilgisini çekti. Taze fıstık ve Menengiç kahvesini ilk kez tadan Polonyalılar, standın önünde uzun kuyruk oluşturdu, tattıkları lezzet karşısında hayranlıkların gizleyemedi.

Öte yandan fuarın beraberinde Culinary Heritage Europe’un düzenlediği yıllık forum toplantısı gerçekleştirildi. Culinary Heritage tarafından organize edilen teknik gezilerde, Polonya’nın dünyaca meşhur kâğıt helvası, meyve kurutma tesisleri, sucuk ve sosis fabrikaları ve üretim süreçleri tanıtıldı.

Poznan valisi ve belediye başkanıyla diğer şehir ve ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla yapılan forum sonrası, Poznan valisi Jacek Jaskowıak, verdiği gala yemeğinde tüm katılımcılara Polonya halkına kültür ve mutfaklarını tanıttıkları için teşekkür etti.

Dört gün süren Yöresel Lezzetler fuarına, 200’ün üzerinde yerel ve uluslararası katılımcı iştirak etti.

Kaynak: Milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir