İçeriğe geç

Polonya’da Black Friday Kampanyaları!

Black Friday’in Amerika’da başlayan bir alışveriş çılgınlığı olduğunu hepimiz biliyoruz. Artık Avrupa’da da adeta bir bayrama dönüştü. Ya Polonya’da?

Amerika Birleşik Devletleri’nde Şükran gününden sonra gelen ilk cuma günü “Black Friday” olarak adlandırılıyor. Bu gün içerisinde mağazalar çok erken açılmakla birlikte çokta geç kapanırlar ve beklenmedik bir şekilde indirimli satış yaparlar. Geçen zaman içerisinde sadece fiziksel mağazalarda değil online satış yapan birçok şirket o gün içerisinde indirimli satışlar yapar. Özellikle e-ticaretin gelişmesiyle bu günlere özel indirimlerden ABD dışında yaşayan pek çok kimsede yararlanmaya başladı.

Sonrasında bu akım tüm dünyayı sardı, kavurdu. Şuan Polonya’da sokağa çıktığınızda nereye giderseniz gidin, herkesin Black Friday (czarny piątek)’den bahsettiğini, ellerinde kataloglar ve broşürlerle dolaştıklarını görebilirsiniz.

Her ne kadar “Black Friday” Amerika’ya özgü olarak başlamışsa da zaman içerisinde Avrupa’da önem kazanmış ve şirketler o güne özel olarak indirimli satışlar yapmaya başlamıştır.

Tabii ki Amerika kadar büyük indirimleri Avrupa’da yakalamak ‘bazen’ imkansız oluyor! Ama yine de normale göre hem Polonya’da hem de Avrupa’nın diğer ülkelerinde daha uygun fiyatlara alışveriş yapmak mümkün olabiliyor.

2014 yılında sizler için hazırladığımız Black Friday Avrupa’da Yaygınlaşıyor başlıklı yazımızda, sadece birkaç büyük mağazada bu tarz kutlamalar ve indirimler görebiliyorduk. Şimdi ise Polonya’da durum gerçekten bambaşka.

Tesco, Biedronka, Media Markt, RTVEUROAGD, Auchan, T-Mobile, Leroy Merlin, Media Expert, Sephora ve adını saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce mağazada Black Friday indirimi bulmanız mümkün.

BLACK WEEK ve BLACK WEEKEND!

Bu da artık yeni moda olmaya başlayan farklı bir akım. Bazı mağazalar Cuma’dan Pazar’a kadar indirim yapıyor ve buna BLACK WEEKEND diyor. Bazıları ise 17-27 Kasım arasında indirim yapıyor ve BLACK WEEK diyor. Böylece her ne kadar bugün (24/11/2017) bir BLACK FRIDAY olsa da, aslında birkaç farklı günde özel indirimler yakalayabileceğinzi mağazalar olabiliyor, Polonya’da!

Hadi İyi Alışverişler! 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir