İçeriğe geç

Çipli Yeni Kimlik Kartlarının Yurt Dışı Dağıtımı Başladı! 

Yeni (çipli) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının yurtdışında dağıtımına yönelik çalışmalar tamamlandı ve başvurular başladı.

Hem Polonya hem de diğer yurt dışı konsolosluk şubelerinde, Nüfus Cüzdanları yerine, yeni (çipli) T.C. Kimlik Kartı için başvurular alınmaya başladı.
T.C. Kimlik Kartları, nüfus cüzdanları gibi aynı gün teslim edilmeyecek. Söz konusu kartlar Konsolosluk’tan alınan başvurudan sonra Türkiye’de tanzim edilecek ve Konsolosluk şubesine posta yoluyla gönderilecek. Sonrasında siz de teslim alacaksınız.
Kimlik kartlarının dağıtım süreci tamamlanıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları vatandaşların iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerliliğini koruyacak.
Tüm vatandaşların www.konsolosluk.gov.tr adresinden randevu almaları ve randevu gününe riayet etmelerini tavsiye ediyoruz. Aile fertleri de dahil, her bir başvuru için ayrı randevu alınması gerektiğinin altını da yarar var.

T.C. Kimlik Kartı başvurusu için aşağıda kayıtlı belgelerle Konsolosluk Şubesi’nde hazır bulunulması gerekmektedir:

– Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Uluslararası Aile Cüzdanı veya Sürücü Belgesi
– Son 6 ay içinde çekilmiş bir (1) adet 5×6 ebadında, renkli (arka fon beyaz) biyometrik fotoğraf. Bilgisayar ve fotokopi yoluyla çoğaltılmış fotoğraflar kabul edilememektedir (15 yaşın altındaki çocuklar için fotoğraf gerekli değildir, ancak Kimlik, seyahat belgesi olarak da kullanılacaksa, 15 yaş altındaki çocuklar için de fotoğraf eklenebilmektedir)
On beş yaşını tamamlayanların şahsen başvuruları alınarak kimlik kartları kendilerine ya da kendileri tarafından belirlenen kişiye teslim edilecektir.
On beş yaşını tamamlamayanlardan biyometrik veri alınmayacaktır.
On beş yaşından büyük olup fotoğrafsız eski tip nüfus cüzdanı sahibi olan ve T.C. pasaportu olmayan vatandaşlarımızın, yeni tip kimlik kartı başvurusu sırasında anne veya babasının yanında bulunması gerekmektedir.
– İşlem ücreti: Polonya’da ikamet eden vatandaşlarımız için 18 PLN Kart Bedeli + 15 PLN Posta bedeli
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir