İçeriğe geç

DUYURU: Polonya vizesi işlemleri tekrar VFS GLOBAL bünyesinde!

Türkiye’den Polonya vizesi almak isteyen vatandaşlarımız için çok önemli bir duyurumuz var: Vize işlemlerinizi eskiden olduğu gibi VFS GLOBAL firması aracılığı ile gerçekleştireceksiniz.

Bildiğiniz üzere 23 Temmuz 2018’de ‘Vize Başvurusunda VFSGLOBAL Dönemi Bitti! Artık İşlemler Konsoloslukta!’ başlıklı bir haber paylaşmış ve 6 Ağustos 2018 tarihi itibariyle tüm vize başvuru işlemlerinin Polonya makamlarınca yürütüleceğini duyurmuştuk. O sırada da haberimizde ‘konuyla ilgili ihale durumunun devam ettiğini’ belirtmiş ve hangi danışman firma talip olacak diye de düşünür olmuştuk. Sonunda konu neticeye kavuştu ve işlemler tekrar VFS GLOBAL firmasına geçti.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu açıklamada blundu!

Yapılan açıklama şu şekilde: Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 22 Kasım 2018 tarihi itibarı ile vize başvurularının dış hizmet sağlayıcımız olan VFS Global firması tarafından alınmaya başlayacağını bildirmekten memnuniyet duyar. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, vize için müracaat edenlere, diplomatik temsilciliğimiz ile imzalanan sözleşmeye istinaden Başkonsolosluğumuz adına resmi olarak vize aracılık hizmetlerini yapmaya yetkili olan tek şirketin VFS Global olduğunu önemle hatırlatmak ister. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve VFS Global şirketi, resmi aracımız olmayan kuruluşların vize aracılık ve başvuru hazırlama faaliyetlerinden sorumlu tutulamaz – bu tür aracıların hizmetlerinden istifade etmekten kaçınmanızı tavsiye ederiz.



VFS GLOBAL firmasından Polonya vizesi randevusu için ise hemen şu linke tıklayabilirsiniz: VFS Global Polonya

Yukarıdaki linkteki web sitesinden faydalanarak VFS Global başvuru merkezinden randevu alabilirsiniz. Vize işlemleri ve başvuru esnasında istenilen evraklar ile ilgili tüm bilgiler hem VFS Global, hem de Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun resmi web sitesinde bulunmaktadır – üç dil versiyonunda (Lehçe, Türkçe, İngilizce) hazırlanan söz konusu sitelere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz: https://stambul.msz.gov.pl/http://www.vfsglobal.com/poland/turkey/.
Öğrendiğimiz kadarıyla, VFS GLOBAL haricinde Konsolosluklar üzerinden de randevu alınarak vize başvuruları yapılabiliyor. Sadece muhtemelen daha önceleri olduğu gibi çok daha az sayıda randevu verilebilir ve bazı günler işlemler yapılıyor olabilir. Asıl vize başvuru merkezi olarak ise VFS GLOBAL yetkilendirilmiş oldu, tekrar.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir