İçeriğe geç

Oturum izni süre uzatma işlemleri

Daha önce oturum izinleri ve vizeler ile ilgili çokca paylaşımlarda bulunduk. Ancak bu hafta aldığımız sorularda da gördük ki, kalış süresi uzatma işlemleri ile ilgili de belirtmemiz gereken hususlar var.

Oturum izni(kartı) alırken birçok döküman isterler sizden. Okuyorsanız öğrenci belgeniz, çalışıyorsanız ticari belgeleriniz istenir.  Belgeler bir klasörü dolduracak kadar çok olabiliyor bazen. Oturum iznini alırsınız. Kartınız elinizdedir.

Süre uzatma olayı keşke şöyle olsaydı: ’kartı veriyorsunuz, bakıyorlar, ikametgah doğru, o zaman bir kart daha verelim arkadaşa.’ Lakin gelgelelim, bu iş hiç de öyle basit değil. Birinci başvurunuzda hangi belgeleri/dökümanları istedilerse, ikinci ve diğer başvurularınızda da aynı belgeleriniz gerekiyor. Hatta üstelik eski kartınızın fotokopisi de çok önemli. Ki o olmadan yeni bir kart verilemez.

Demek istediğimiz, her oturum izni başvurunuzda aynı işlemleri aynı zamanlar içerisinde yapmak durumundasınız. Eskiden, Oturum izniniz bitmeden 45 gün öncesinde başvuru yapmış olmanız gerekiyordu. Ancak artık, son güne kadar başvurular kabul ediliyor. Biz tabi ki daha önesinden randevu alarak başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz. Randevu alamadıysanız da, son ay mutlaka halledin işlemlerinizi. Son haftaya bırakmayın derim.



19 Yorum

  1. Filip Filip

    soyle bir ekleme yapayim ben evlilik yolu ile oturum almis biriyim, 45 gunluk surem bittikten sonra oturum basvurusu yaptim, oturum suresi bitince eve sinir polisi geldi ve benden 500zl ceza odemem durumunda ulkeden cikmak zorunda olmadigim soylendi bende onlarla pazarlik yaparak bu cezayi 300zl olarak odedim ve oturumum cikana kadar bir sorun olursa elimde ki makbuzu gostermemi soylediler ve o sure zarfinda hicbir sorun yasamadim.

  2. Bu farklı bir örnek. Ancak çok olağan bir durum değil. Çünkü birçok kez bize 45 günün dolup dolmadığını başvuru sırasında sordular. Ve eğer 45 günden az süre var ise, oturum kartının bitimine, başvuru işleminin alınmayacağı söylendi. Bazı memurlar kabul ediyorlar. Sonrasında da KIRMIZI rapor vererek NEGATIF sonuç alıyorsunuz. Bazen ise dediğiniz gibi ceza alarak olayı düzeltme yoluna gidebiliyorlar. Ancak daha önce sırf bu yüzden Türkiye’ye gitmek zorunda olan insanları gördük. Başka çözümün olamayacağını da söylüyorlar bazen. 300 Zloty ile olayı çözdüyseniz, çok iyi. 🙂 Yorumunuz için Teşekkürler. Saygılarımla,

  3. Kemal Kemal

    Bilgiler için teşekkürler, karta pobytu işlemleri için çok faydalı oldu ve 1 yıl için aldım sonunda 🙂 Benim merak ettiğim bir husus daha var, acaba Polonya’da bir yüksek öğrenim kurumundan mezun olanların mezun olduktan sonra Polonya’da kalma şansı var mıdır? Krakow Valiliği sayfasında, Polonya’da bir yüksek öğenim kurumundan mezun olan bir yabancının çalışma izni alma zorunluluğu olmadığı gibi bir madde buldum. Okul bittikten sonra eğer bir işte çalışırsak, tekrar oturum alma şansımız var mıdır bu konuda bilginiz var mı?

  4. Ali Galip Ali Galip

    Merhaba,
    bu ucreti bosuna odemissiniz. Eger evli iseniz ve sureyi de kacirdiysaniz, herhalikarda oturum icin basvuru yapabilirsiniz ve Polonya’yi terk etmek zorunda degilsiniz. Cunku Polonya vatandasi ile evli olan kisileri deport edemezler yabancilar kanununa gore. Normal basvuru ucretini yatirirsiniz olur biter. Bu sekilde bir para cezasi vs vs yoktur. Daha detayli bilgiler icin sorularinizi sorabilirsiniz.

  5. sabri sabri

    Peki oturum kartını aldık öğrenci olarak, master’ım dolayısı ile Karta Pobytu’m var yani. Bu ülkede çalışabilmek için ekstra ne gerekiyor bu konuda bir fikriniz var mı acaba?

  6. Murat Duman Murat Duman

    oturum izni reddedildiğinde vize bitmişse ve itiraz edilmeden red kağıdı ile 14 gün içinden polonyadan çıkış yaparsak havalimanında bir sıkıntı olur mu

  7. Muhtemelen birkaç soru soracaklardır. Lakin, direkt Türkiye’ye uçuşta sorun çıkarmamaları lazım. Aslında bu işlem sonrasında yabancılar şubesinden kesin bilgi almanız sizin için daha iyi olacaktır. Ancak aktarma yapmayınız. Direkt uçuş gerekli.

    Saygılarımızla.

  8. Murat Duman Murat Duman

    direk Türkiye ye uçuyorum İstanbula göçmenlik bürosunda tek yön Türkiye uçuşunda sıkıntı olmaz dediler bu arada yanıtınız içinde .çok teşekkür ederim

  9. Çalışacağınız şirketin çalışma belgesi vermesi ve sonrasında çalışma izni almanız gerekiyor. Saygılarımızla.

  10. taylan taylan

    kısmetse bu sene arkadaşla varşova teknoloji üniversitesine gitmeyi planlıyoruz ikimizde 20 yaşımızdayız sicilimiz temiz ailelerin üzerine ev var mal varlığı var vizede sorun yaratırlarmı_

  11. Vize alırken vereceğiniz en önemli belge üniversite tarafından size yollanacak olan davetiyedir.Davetiyeniz ve diğer belgeleriniz tamamlandıktan sonra herhangi bir problem yaşamazsınız.

  12. Merhaba… Ben polonya vizemi aldım , polonya’ya üniversite için geliyorum. 1 yıl istemiştim fakat bana tam 3 ay vermişler Mult vize… Şimdi polonya’ya geldiğim zaman 1 yıllık oturum izni alabilir miyim? Bir de her yıl tekrar türkiyeden vize almak zorunda mıyım mesela, oturum iznimi 30.09.2013’de aldım diyelim, yaz tatili için 10.07.2014’de türkiyeye geldim ve eylül 2014’te tekrar polonya’ya gitmem gerekiyor… Vize süremse 15.12.2013’te bitiyor… Vize almak zorunda mıyım yoksa oturum iznimi uzatsam olur mu? … Umarım derdimi anlatabilmişimdir (:

  13. Merhabalar,Polonya’ya geldiğinizde evraklarınızda herhangi bir problem yoksa 1 yıl veya 1 yıla yakın oturum izni alabiliyorsunuz.Her yıl için Türkiye’den vize almanız gerekmiyor.Polonya’da oturum kartına başvurup aldınız ve daha sonra kartınızın bitmeye yaklaştıgı zamanlarda tekrardan başvurabilirsiniz.Oturum ile ilgili detaylara aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

    http://www.polonyadan.com/2011/04/13/ogrenciler-icin-oturum-islemleri/

  14. Abdullah Abdullah

    Peki bu oturma izni sayesinde öğrencilik yaptığım sırada part time çalışma izni var mıdır ?

  15. Emre Emre

    Merhabalar,

    Sizlere bir sorum olucak, Esim Polonyali ve 3 yildir evliyiz, 5 yildirda beraber yasiyoruz, Norvecde yasaiyoruz ancak, norvecde yasadigim halde esim uzeriden polonya vatandasligina gecebilirmiyim? Polonyada evliligimiz kayit altinda ancak polonyada hic yasamadim, Bu konu hakkinda bir biliniz varmidir?

    Saygilar

    Emre

  16. Merhaba polonyada oturum karti aldiktan sonra almanyada calisabilir miyim ?

  17. Bir senedir cevap vermemeleri normal degil aslında. Hani 3-4 ay sürse normal olurdu. Fakat 1 sene çok uzun.

    Bulundugunuz şehirde Yabancılar Şubesi’ne gidip durumunuzu sorun isterseniz.

  18. canan canan

    MErhaba Varsovada öğrenciyim. Subat döneminde geldim ve 1 Haziran 2016 da vizem bitiyor. OKulum 30 haziranda bitecek ama ablamın düğünü oldugu için 10 haziranda türkiyeye gelip geri dönmem gerekecek. Oturum kartına basvurdum ama bu sürecin agustosu bulabileceği söylendi. Oturum kartı almak ne kadar sürüyor, eger uzun bir süreçte hızlandırma şansımız var mıdır, veya Polonyada vize uzatımı vs yapabiliyormuyuz? Bilgi verebilriseniz çok seviniirm çünkü ne yapacagımı sasırdım. Süre bana cok uzun geldi. çok teşekkürler

  19. Hakan Uysal Hakan Uysal

    Arkadaşlar Polonya’ya vize ile gelip oturum için başvuracaklar nasıl bir sigorta yaptırması gerekiyor, zira yabancılar dairesi sayfasında böyle bir bilgi yer almıyor, Polonya sigorta şirketlerinde 10!larca çeşit sağlık sigortası ürünü bulunuyor. Ama oturum için hangisinin alınması gerektiğini kimse bilmiyor, hatta bir çok sigorta şirketi biz sadece Polonya vatandaşına sigorta yapıyor diyorlar… Oturum kartı için başvuracaklar hangi sigorta türünü yaptırmak durumundalar, teminat miktar ne kadar olmalı? Bu konuda tecrübe yaşayan arkadaşlar bilgi paylaşırsa sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir