İçeriğe geç

Tatil başladı. Hangi günler marketler kapalı?

Her yıl 22 ya da 24 Aralık itibariyle eğitim dönemi Polonya’da tatil edilir. Okulların yanı sıra bu süre zarfında bazı günlerde çalışanlara da tatil var. Peki hangi günler Resmi tatil?

Okullar 22 Aralık ile 6 Ocak Arası tatil. İşyerleri ve devlet kurumları ise bazı günlerde tatil yapıyor. Marketler de(küçük olsun büyük olsun) öyle.

Bu hafta sonu, yani bugün ve yarın, alışveriş yapmanızda fayda var. Çünkü 25 ve 26 Aralık 2012 tarihlerinde TESCO gibi büyük marketler dahil, heryer kapalı olacak. Daha sonra 27 Aralık’ta yine çalışmaya başlanılacak. Dini ve Milli tatil olmasından dolayı 24 ve 25 Aralık önemli günler aslında. Bu sebeple çalışma olmaz. Sonrasında 31 Aralık’ta marketler akşama kadar açıktır. Ancak erken kapatırlar. Yılbaşı için hazırlık vardır. 1 Ocak 2013 tarihinde ise yine tatildir ve yine 31 Aralık gündüz vakti alışveriş yapmanız önerilir. Lakin hemen 2 Ocak 2013’te ofisler çalışmaya başlar. Okullar ise o hafta yine tatildir ve sonraki hafta eğitim süreci devam etmektedir.

Tesco Market’te yayınlanan tatil günleri listesi.

Resmi tatillerde ne marketler ne de devlet ofisleri çalışır. Tüm Polonya sessiz bir şekilde tatil yapar.

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia…
Polonyalı yakınlarımızın ve okuyucularımızın Noel(Świąt Bożego Narodzenia) Bayramını kutluyor, içtenlikle hayatlarında güzellikler diliyoruz.
Polonyadan Ekibi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir